فاصله تولید تا مصرف را کوتاه کنیم/ تقویت انجمن ها و تشکل های واقعی

پایگاه خبری DA1news: سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باید بتوانیم فاصله تولید تا مصرف را کوتاه کنیم و انجمن ها و تشکل های واقعی را تقویت کنیم تا فرآیند کوتاه تر شود زیرا گرانی نه به سود تولید کننده و نه به سود مصرف کننده است.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی به منظور هماهنگی بیشتر در اجرای طرح نظارتی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروز، در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شد.

در این نشست، مدیر کل تعزیرات حکومتی استان، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان، مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری ، و سایر اعضای ذی‌ربط حضور داشتند.

سرپرست سازمان در این نشست گفت: در حوزه امنیت غذایی و تنظیم بازار ،سازمان جهاد کشاورزی دو راهبرد اساسی‌ را دنبال می‌کند که اولویت اصلی تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی است و پس از آن رصد، نظارت و بازرسی بر بازار را برعهده دارد.

جواد سلطانی کاظمی افزود : کمیته ای در همین راستا تشکیل شده که ذیل این کمیته دو کارگروه در خصوص نحوه توزیع اقلام اساسی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه اولویت توزیع اقلام اساسی با مناطق کمتر برخوردار است اظهار داشت: کمیته ای نیز در قالب اکیپ های تخصصی با همکاری صمت و تعزیرات بر قیمت کالا از ابتدای زنجیره تولید تا فروش نظارت می کند. سلطانی کاظمی تصریح کرد: یک هفته پیش از عید نوروز توزیع پرتقال و سیب با قیمت مصوب در ۵۱غرفه در استان آغاز خواهد شد.

وی اضافه کرد: باید بتوانیم فاصله تولید تا مصرف را کوتاه کنیم و انجمن ها و تشکل های واقعی را تقویت کنیم تا فرآیند کوتاه تر شود زیرا گرانی نه به سود تولید کننده و نه به سود مصرف کننده است.

سلطانی کاظمی با بیان اینکه استان در بسیاری از محصولات کشاورزی خودکفا است اظهار کرد:محصولاتی که در استان و کشور تولید می شود باید به قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز در این جلسه گفت: استان خوزستان پس از گیلان و مازندران سومین تولید کننده برنج در کشور است.

عبدالرضا سید احمدی اضافه کرد: پیش از سیل ۹۸ میانگین کشت برنج در استان ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار هکتار بود و پس از سیل این میانگین به ۱۵۰ هزار تا ۱۶۰ هزار هکتار رسیده است و از این میزان اراضی ۳۷۶ هزار تن برنج برداشت می شود.

وی با بیان اینکه نیاز استان به برنج ۲۱۵ هزار تن است و ما بقی صادر می شود تصریح کرد: پخت و ماندگاری برنج ایرانی باعث تقاضای بیشتر مردم به خرید برنج ایرانی نسبت به خارجی شده است.

مدیر صنایع کشاورزی استان نیز گفت: ۴۰۰ واحد برنجکوبی در استان وجود دارد که از این میزان ۲۹۱ واحد داری مجوز هستندو مابقی به صورت سنتی فعالیت می کنند.

نماینده تعاون روستایی استان هم در این نشست گفت:سازمان تعاون روستایی کشور سهمیه شب عید میوه پرتقال و سیب را ۲۰۰ تن شامل ۱۲۰ تن پرتقال و ۸۰ تن سیب به استان ابلاغ کرد همچنین ۱۵ درصد ذخیره احتیاطی را برای خوزستان در نظر گرفت.

لویمی با بیان اینکه ۵۱ غرفه در شهرستان ها برای توزیع میوه در نظر گرفته شده است ادامه داد: در حال حاضر ۳۰۰ تن سیب و پرتقال در سردخانه شهرستان کرخه ذخیره شده است و از ۲۳ تا ۳۰ اسفند سال جاری در استان توزیع خواهد شد.