علوم و آموزش

«فیدبک»؛ دستاورد بیوتکنولوژی کشاورزی به ثمر نشست

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از تجاری‌سازی نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه‌فرنگی در کشور خبر داد که می‌تواند به‌طور همزمان عملکرد، کیفیت و ماندگاری این محصول را افزایش و ضایعات آن را کاهش دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: برای کاهش ضایعات و افزایش کیفیت گوجه‌فرنگی ایرانی، محققان کشور پس از ۹ سال پژوهش، موفق به تولید و تجاری‌سازی نخستین کود زیستی اکتینومیستی شدند که مورد استقبال کشاورزان و گلخانه‌داران قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار داوان نیوز: با تجاری‌سازی نخستین کود زیستی اکتینومیستی ویژه گوجه‌فرنگی، تولیدشده توسط محققان داخلی، افق جدیدی برای افزایش عملکرد، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری این محصول استراتژیک در کشور فراهم شد.

این دستاورد علمی که با هدف پاسخ به نیازهای جدی کشاورزان و صادرکنندگان و پس از نزدیک به یک دهه پژوهش و ارزیابی میدانی (از ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۳) محقق شده، موفق به اخذ مجوزهای لازم از مؤسسه تحقیقات خاک و آب شده است.

دکتر اکرم صادقی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری این طرح، در توضیح ویژگی‌های این محصول اظهار داشت: «تحقیقات این طرح از ابتدا بر پایه دانش بومی و با استفاده از دقیق‌ترین ابزارهای شناسایی مولکولی پیش رفته است. این کود، نخستین نمونه در کشور است که به‌طور ویژه برای گوجه‌فرنگی طراحی شده و کیفیت و کارایی آن بارها در سطح پایلوت مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفته است.»

وی افزود: «بررسی‌های جامع بر روی محصولات تولیدشده با این کود، حاکی از بهبود محسوس در شاخص‌هایی همچون کاهش باقیمانده نیترات، افزایش مواد مغذی، بهبود عطر و طعم، بازارپسندی و افزایش ماندگاری در سردخانه بوده است.»

این نوآوری مورد استقبال جامعه کشاورزی قرار گرفته و به گفته مدیرعامل یکی از شرکت‌های بهره‌بردار از فناوری، نتایج میدانی فراتر از انتظار بوده است: «استفاده از این کود زیستی منجر به بهبود قابل‌توجهی در شاخص‌های رشد، سلامت بوته و کیفیّت نهایی محصول شده که با استقبال و تحسین کارشناسان و بهره‌برداران محلی مواجه شده است.»

به گزارش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، این کود زیستی، اولین نمونه تولیدشده بر پایه تخمیر بستر جامد در ایران است که آن را به محصولی منحصربه‌فرد در عرصه کشاورزی کشور تبدیل کرده است. انتظار می‌رود استفاده از این کود، گامی مؤثر در راستای افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات و تقویت صادرات محصول گوجه‌فرنگی ایران باشد.

پرطرفدار

خروج از نسخه موبایل