بین الملل
هفته جهانی غذا ابوظبی: ۶.۶ میلیارد درهم معامله
بزرگترین «هفته جهانی غذا» در ابوظبی با انعقاد قراردادهای ۶.۶ میلیارد درهمی و استقبال بیسابقه ۴۰ هزار شرکتکننده به پایان رسید تا سندی بر نقش آفرینی این رویداد به عنوان موتور محرک صنایع غذایی و کشاورزی در سطح بینالمللی باشد.
پایگاه خبری داوان نیوز: بزرگترین دوره «هفته جهانی غذا» در ابوظبی با انعقاد قراردادهای ۶.۶ میلیارد درهمی به کار خود پایان داد
به گزارش امین نظیف، خبرنگار داوان نیوز، بزرگترین دوره «هفته جهانی غذا» در ابوظبی با دستاوردی تاریخی در زمینه تقویت امنیت غذایی و پایداری کشاورزی به پایان رسید. این رویداد سهروزه که با حمایت «شیخ منصور بن زاید آل نهیان» برگزار شد، میزبان ۵۸ توافقنامه تجاری با ارزش کل ۶.۶ میلیارد درهم (معادل 1.8 میلیارد دلار) بود که رشد ۶.۵ درصدی را نسبت به دوره پیشین نشان میدهد.
این رویداد عظیم که تحت حمایت معاون رئیسجمهور، معاون نخستوزیر و رئیس دیوان ریاست جمهوری امارات و با ریاست هیئت مدیره سازمان کشاورزی و ایمنی مواد غذایی ابوظبی (ADAFSA) برگزار شد، میزبان نمایشگاههای بینالمللی پیشرو از جمله «نمایشگاه بینالمللی غذا ابوظبی» و «نمایشگاه خرما ابوظبی» بود. همچنین در این دوره، رویدادهای نوینی همچون «گفتگوهای جهانی غذا»، «انجمن فناوری کشاورزی (AgriTech)» و «ابتکار پروتئینهای جایگزین (PALT)» برای اولین بار رونمایی و راهاندازی شدند.
هفته جهانی غذا ۲۰۲۵ با استقبال چشمگیر جامعه جهانی مواجه شد و شمار شرکتکنندگان آن با افزایش ۱۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴، به بیش از ۴۰,۱۰۸ نفر رسید. برنامه بهبودیافته خریداران نیز با ارتباط دادن غرفهداران با ۴۰۰ خریدار نخبه و واجد شرایط، بستری قدرتمند برای شبکهسازی و عقد قراردادهای تجاری فراهم آورد.
کاوش در آینده صنعت غذا و کشاورزی
«گفتگوهای جهانی غذا» با میزبانی ۳۰ متخصص برجسته محلی و بینالمللی و برگزاری بیش از ۲۲ نشست تخصصی، به بررسی روندهای پیشرو در حوزههایی مانند امنیت غذایی، نوآوری، فناوری و ایجاد سیستمهای غذایی تابآور پرداخت.
همچنین، «انجمن فناوری کشاورزی» به عنوان یکی از ارکان جدید این رویداد، با هدف توانمندسازی تولیدکنندگان و پیشبرد چشمانداز امارات در زمینه پایداری غذایی تشکیل شد. این انجمن میزبان میزگردهایی در زمینه نوآوری در کشاورزی، سرمایهگذاری پایدار و ارائه بیش از ۳۰ فرصت سرمایهگذاری متنوع بود. در روز پایانی، تمرکز این انجمن بر پژوهشهای علمی و موضوعاتی مانند تولید پایدار دام، سلامت زنبورعسل و کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی معطوف شد.
تکریم از کشاورزان و معرفی نوآوریها
«منطقه کشاورزان» بستری اختصاصی برای نمایش غنای محصولات کشاورزان محلی و نقش بیبدیل آنان در زنجیره تأمین غذایی کشور بود. در همین راستا، از بیش از ۱۵۰ کشاورز، دامدار و تولیدکننده عسل برتر در «غرفه تعالی کشاورزی شیخ منصور بن زاید» تقدیر به عمل آمد.
از دیگر نکات درخشان این رویداد، رونمایی از «ابتکار پروتئینهای جایگزین (PALT)» توسط دفتر سرمایهگذاری ابوظبی (ADIO) بود که آخرین دستاوردها در زمینه پروتئینهای گیاهی، تخمیری و کشتشده را به نمایش گذاشت.
برجستههای فرهنگی و رقابتی
این هفته شاهد برگزاری «مسابقات قهرمانی ملی چشندگان قهوه» بود که در آن «آدئولا پیتر آکینگباد» از کافه لورا به عنوان برنده معرفی شد تا نماینده امارات در مسابقات قهرمانی جهانی چشندگان قهوه در سال آینده باشد.
علاوه بر این، «نمایشگاه جهانی خوراکشناسی» با برگزاری کلاسهای آشپزی زنده توسط سرآشپزهای ستارهدار میشلن، تجربهای تعاملی و آموزشی برای تمامی علاقهمندان به هنر آشپزی فراهم کرد.
به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، هفته جهانی غذا ابوظبی ۲۰۲۵ نه تنها به عنوان یک رویداد تجاری، بلکه به عنوان کاتالیزوری برای همکاریهای جهانی، تبادل دانش و معرفی راهکارهای نوین در جهت تضمین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی در سطح منطقه و جهان ایفای نقش کرد.