خبرهای سازمانی
گلمحمدی: از نوآوری کشاورزان حمایت میکنیم
رئیس سازمان تات با اعلام ارگانیک بودن انار ساوه، از بهبود ۵.۸ واحدی رشد کشاورزی و ثبت ۷۶۲ ژنوتیپ انار در این شهرستان خبر داد.
پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گلمحمدی، در چهارمین جشنواره ملی انار ساوه با اعلام اینکه انار این شهرستان «۱۰۰ درصد ارگانیک» است، از بهبود ۵.۸ واحدی رشد بخش کشاورزی و بهبود تراز تجاری ۳ میلیارد دلاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار ما، غلامرضا گلمحمدی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در آیین افتتاحیه این جشنواره با تشریح دستاوردهای بخش کشاورزی، خطاب به حاضران اعلام کرد: انار تولیدی در کشور ما، بهویژه انار ساوه، ۱۰۰ درصد ارگانیک است و حتی یک قطره سم هم وارد باغهای انار کشور نمیشود. این دستاورد، حاصل تلاش پژوهشگران سازمان تات است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد مثبت بخش کشاورزی در سال جاری اشاره کرد و افزود: رشد بخش کشاورزی از منفی ۲.۶ درصد به مثبت ۳.۲ درصد رسیده که بهبودی 5.6 واحدی را نشان میدهد. همچنین تراز تجاری بخش کشاورزی ۳ میلیارد دلار بهبود یافته است.
ساوه؛ پایتخت انار ایران
رئیس سازمان تات، ساوه را به عنوان پایتخت واقعی انار ایران معرفی و تصریح کرد: قدیمیایستگاه تحقیقات انار کشور و یکی از قویترین بانکهای ژنتیک با ۷۶۲ ژنوتیپ و اکوتیپ انار در این شهر قرار دارد. از ۱۲ رقم تجاری ثبتشده انار در کشور، چهار رقم متعلق به ساوه و استان مرکزی است.
گلمحمدی از اجرای پروژههای نوآورانه در این شهرستان خبر داد و گفت: پروژه سایبان انار در ساوه برای جلوگیری از ترکیدگی و آفتابسوختگی اجرا شده که نتیجه آن، کاهش ۷۰ درصدی آفات بوده است.
حمایت همهجانبه از تحقیقات و نیروی انسانی
وی با اشاره به برنامههای حمایتی این سازمان اظهار داشت: برای تأمین نیروی انسانی متخصص، یک دبیرستان کشاورزی در ساوه تأسیس شده و ۱۲۳ دانشآموز در آن مشغول به تحصیل هستند.
رئیس سازمان تات در پایان با اعلام آمادگی برای حمایت از ایدههای نوین کشاورزان، خاطرنشان کرد: هر طرح پژوهشی و فناورانه که از سوی کشاورزان و تعاونیها ارائه شود، در اولویت حمایت کامل مالی و علمی سازمان قرار خواهد گرفت.