خبرهای سازمانی

گل محمدی: ضایعات، بحران خاموش کشاورزی

تدوین برنامه عملیاتی مدیریت ضایعات کشاورزی با محوریت فرهنگ‌سازی از مدارس و سیاست‌گذاری کلان، در دستور کار سازمان تحقیقات کشاورزی قرار گرفت.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی برای نجات ۱۸ میلیون مترمکعب آب با کاهش ضایعات برنج و تأمین غذای ۱۵ میلیون نفر از طریق مدیریت ضایعات کشاورزی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما و به نقل از روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نشست تخصصی «مدیریت ضایعات بخش کشاورزی» همزمان با افتتاحیه تور رسانه‌ای جشنواره گل‌های داوودی در باغ گیاه‌شناسی ملی ایران برگزار شد.

در این نشست که با حضور «غلامرضا گل‌محمدی»، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی همراه بود، راهکارهای عملیاتی برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و ترویج فرهنگ مصرف بهینه مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم با تأکید بر جایگاه مدیریت ضایعات در ارتقای بهره‌وری و تحقق امنیت غذایی پایدار، بر لزوم عزم ملی و فرهنگ‌سازی گسترده در این زمینه تأکید کرد.

وی امنیت غذایی پایدار را متکی بر چهار پایه «دسترسی»، «فرهنگ مصرف درست»، «سلامت» و «پایداری منابع» دانست و اظهار داشت: «مدیریت ضایعات کشاورزی و ترویج مصرف درست، گامی ضروری برای استفاده از تمام ظرفیت‌ها جهت افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی است.»

آمارهای تکان‌دهنده از ضایعات کشاورزی

گل‌محمدی با بیان اینکه آمار ضایعات بخش کشاورزی در ایران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد برآورد می‌شود، تصریح کرد: در صورت کاهش تنها ۱۰ درصدی این ضایعات از حجم تولید ۱۲۰ میلیون تنی سالانه، حدود ۱۳ میلیون تن غذای اضافی قابل استحصال خواهد بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با هشدار درباره هدررفت منابع ملی، از هدررفت سالانه ۱۸ میلیون مترمکعب آب تنها در بخش برنج خبر داد و گفت: برای تولید هر دانه برنج، حدود یک لیتر آب مصرف می‌شود. کاهش ضایعات کشاورزی می‌تواند غذای مورد نیاز حدود ۱۵ میلیون نفر از هموطنان را تأمین کند.

شناسایی ۲۲ محصول با ضایعات بالا

وی از شناسایی و هدف‌گیری ۲۲ محصول با ضایعات بالا در کشور خبر داد و محصولاتی همچون برنج، گندم، ذرت، چغندرقند، انواع سبزیجات، صیفی‌جات، گوجه فرنگی، هندوانه و خربزه را از جمله این محصولات برشمرد.

گل‌محمدی به ارائه نمونه‌ای عینی از چرخه ضایعات پرداخت و افزود: در محصول استراتژیک گندم، از مزرعه تا سفره، به طور متوسط ۲۲.۴ درصد ضایعات داریم که سهم مصرف خانگی با ۸.۴ درصد، بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است.

تدوین برنامه عملیاتی و فرهنگ‌سازی از مدارس

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، محورهای اصلی این همایش را «سیاست‌گذاری»، «فرهنگ‌سازی مصرف» و «تدوین برنامه عملیاتی» عنوان کرد و از تعریف «طرح کلان مدیریت ضایعات» در این سازمان و انتصاب «مشاور ویژه وزیر» در این حوزه خبر داد.

وی در پایان، فرهنگ‌سازی از سطح مدارس تا خانواده‌ها را عاملی کلیدی در موفقیت این کمپین ملی دانست.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، شایان ذکر است این نشست در حاشیه تور رسانه‌ای جشنواره گل‌های داوودی برگزار شد که با هدف نمایش ظرفیت‌های بخش کشاورزی و باغ گیاه‌شناسی ملی ایران ترتیب یافته است.

پرطرفدار

خروج از نسخه موبایل