با ما همراه باشید

استان ها

استان فارس؛ پیشتاز در تولیدات باغی و زراعی

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: استان فارس با مساحت 122608 کیلومتر مربع، اولین استان کشور در تولیدات باغی و دومین استان کشور در کل تولیدات کشاورزی است و 10 درصد کل محصولات کشاورزی ایران را تأمین می‌کند.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، استان فارس به دلیل پهناوربودن از تنوع آب‌وهوایی نیز برخوردار است. آب‌وهوای سرد کوهستانی، معتدل، نیمه‌خشک و بیابانی، جنگلی و نیمه‌حاره‌ای را می‌توان در این استان مشاهده کرد. به همین دلیل پتانسیل کاشت محصولات کشاورزی متعددی در این استان فراهم است. بنابراین انواع میوه‌های سردسیری و گرمسیری در این استان به بار می‌نشیند که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

انجیر
۴۰ درصد انجیر ایران در استان فارس تولید می‌شود و این استان مهم‌ترین تولید‌کننده‌ی انجیر در کشور است.
باغ‌داری انجیر به‌صورت آبی و دیم در این استان صورت می‌گیرد. سالانه بیش از 40هزار تن انجیر از باغات این استان برداشت می‌شود که به مصرف داخلی و خارجی می‌رسد.

گل محمدی
استان فارس یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گل محمدی در ایران است و بیش از ۳۵ درصد گل محمدی ایران در این استان تولید می‌شود. میمند و داراب مناطق عمده‌ی کشت گل محمدی در استان فارس هستند.

خرمالو
حدود ۳۵ درصد خرمالوی تولیدی در ایران در استان فارس تولید می شود. گرچه این میوه در اکثر استان‌های ایران قابلیت کشت دارد، اما شرایط آب‌و‌هوایی برخی مناطق استان فارس ازجمله استهبان، نورآباد ممسنی و جهرم سبب شده است که سالانه حدود 10‌هزار تن از این محصول باغی وارد بازار استان و ایران شود.

انار
استان فارس حدود 33 درصد از کل انار کشور را تولید می‌کند. شیراز، ارسنجان، نی‌ریز و استهبان مناطقی هستند که سالیانه حدود ۳۰۰هزار تن انار تولید کرده و به بازار ایران عرضه می‌کنند.

گوجه‌فرنگی
استان فارس اولین تولیدکننده‌ی گوجه‌فرنگی در ایران است. با اینکه تنها ۱۱ درصد کشت گوجه‌فرنگی ایران در این استان انجام می‌شود، اما چند فصلی‌بودن کشت این محصول، این استان را به اولین تولیدکننده‌ی گوجه‌فرانگی ایران تبدیل کرده است. لار، لامرد، مهر، گراش، خنج و فراشبند مناطقی هستند که گوجه‌فرنگی در آنها به‌صورت خارج از فصل و زمستانه کشت می‌شود.

لوبیا
حدود 20هزار هکتار از اراضی استان فارس به کشت انواع لوبیا شامل لوبیا چیتی، لوبیای قرمز و سفید اختصاص یافته است و این استان را به قطب تولید لوبیای ایران تبدیل کرده است. این محصول در شهرستان‌های اقلید، آباده و پاسارگاد کشت می‌شود.

پنبه
گرچه استان خراسان رضوی بیشترین سطح کشت پنبه را به خود اختصاص داده است، اما استان فارس از نظر میزان برداشت در واحد سطح، به رتبه‌ی نخست کشور در زمینه‌ی تولید این محصول تبدیل شده است.

زعفران
زعفران نیز در استان فارس به‌صورت عمده در حال کشت‌و‌کار است و یکی از مهم‌ترین و اقتصادی‌ترین محصولات صادراتی استان به شمار می‌آید. گرچه سطح زیر کشت زعفران در این استان به اندازه‌ی استان‌های معروف تولید‌کننده‌ی آن نیست، اما به دلیل شرایط محیطی، میزان برداشت در واحد سطح در این استان اندکی بالاتر از سایر استان‌هاست.

خرما
خرما نیز یکی از میوه‌هایی است که در مناطق جنوبی و جنوب غربی استان فارس به‌صورت عمده کشت می‌شود. نخلستان‌های این استان رتبه‌ی دوم تولید خرما در ایران و همچنین رتبه‌ی چهارم سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده‌اند.

گیاهان دارویی
دشت‌های وسیع و مناطق نیمه‌کوهستانی استان فارس شرایط مناسبی را برای رشد دیم این محصولات فراهم کرده است.

غلات
گندم و جو در استان فارس به‌صورت عمده به شکل دیم کاشته می‌شود. بارندگی‌های مناسب این استان امکان تولید این محصولات را به کشاورزان داده است و استان فارس را به یکی از پیشتازان تولید گندم و جو در ایران تبدیل کرده است. واحدهای دامداری متعددی در استان فارس وجود دارد که بقای آنها نیازمند کاشت غلات و محصولات علوفه‌ای است.

کینوآ
کینوآ که به خاویار گیاهی نیز شهرت دارد، در واقع بومی کشورهای آمریکای جنوبی است. تولید این محصول در استان فارس از سال 1396 آغاز شده و هم‌اکنون در 11 شهر این استان کشت می‌شود.

استان ها

گل محمدی تاکید کرد: تمرکز بر پژوهش، راهبرد توسعه انار

رئیس سازمان تات، در حاشیه جشنواره ملی انار، از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس تخصصی تحقیقات انار ساوه بازدید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گل محمدی در بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از دستاوردهای پژوهشی و کلکسیون کم‌نظیر ژنتیکی این مرکز، به عنوان قطب علمی انار کشور، تقدیر کرد.

به گزارش داوان نیوز، در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید، دکتر وحیده نرجسی، سرپرست پردیس انار، با ارائه گزارشی، به تشریح تاریخچه، ماموریت ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. وی با اشاره به جایگاه پردیس انار ساوه به عنوان قدیمی ترین و تنها ایستگاه تخصصی تحقیقات انار در کشور، بر اهمیت کلکسیون ژرم پلاسم این مرکز تاکید کرد.

در ادامه، رئیس سازمان تات از بخش های مختلف این پردیس از جمله ساختمان های اداری و آموزشی، هنرستان کشاورزی، کارگاه های ماشین آلات و سالن پرایش قارچ دیدن کردند.

بازدید از غرفه ارقام متنوع انار در جشنواره

همچنین دکتر گل محمدی  همراه دکتر محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این جشنواره در مسجد تاریخی جامع ساوه حاضر شدند و از غرفه پردیس تحقیقات انار ساوه که نمونه های متعددی از ارقام مختلف انار کشور را در معرض نمایش گذاشته بود، بازدید کردند.

در این غرفه، توضیحاتی در خصوص ارقام تجاری انار و دستاوردهای تحقیقاتی این پردیس، از جمله “سایبان کارآمد با ۵۰ درصد سایه‌دهی” برای باغات انار ارائه شد. همچنین چالش های پرورش رقم وارداتی “واندرفول” در شرایط اقلیمی شهرستان ساوه از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این بازدید سطح عالی، نشان از توجه ویژه مسئولان کشوری به توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و به ویژه در حوزه استراتژیک انار دارد.

در این بازدید دکتر حسین فرازمند و دکتر محمودپور معاونین سازمان تات و صفرنژاد رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور حضور داشتند.

ادامه مطلب

استان ها

ساری میزبان بیست‌وششمین دوره «تاثریا»

با تمرکز بر هشت محور اصلی از فناوری‌های نوین فرآوری تا تبدیل ضایعات کشاورزی، رویداد «تاثریا» در مازندران برگزار می‌شود تا راهکارهای نوآورانه برای صنایع تبدیلی کشاورزی ارائه دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: بیست‌وششمین دوره «تاثریا» با محوریت صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران برگزار می‌شود.

به گزارش داوان نیوز، هلدینگ پیشگامان توسعه فرآیند دانش و مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، با همکاری پارک علم و فناوری استان مازندران، بیست‌وششمین دوره رویداد «تاثریا» را با تمرکز بر «صنایع تبدیلی کشاورزی» برگزار می‌کند.
این رویداد تخصصی که در تاریخ ۱۹ آذرماه سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد، با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی طراحی شده است.

محورهای اصلی رویداد شامل موارد زیر است:
• فناوری‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی
• زنجیره ارزش هوشمند
• صنایع لبنی و پروتئینی نوین
• فناوری‌های افزایش ماندگاری محصولات
• کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی
• صنایع غذایی نوین
• تبدیل ضایعات به محصولات با ارزش افزوده
ک فناوری‌های نوین در صنایع روغن‌کشی و عصاره‌کشی
مخاطبان این رویداد عبارت‌اند از:
• صاحبان تیم‌های استارت‌آپی
• کسب‌وکارهای پایدار و نوآور
• فعالان اقتصاد پیشرو
سازوکارهای حمایتی این رویداد نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
• حمایت مالی و سرمایه‌گذاری
• تسهیل همکاری صنعتی
• توسعه بازار و شبکه توزیع

متقاضیان تا تاریخ ۱۵ آذر ماه فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق لینک زیر ارسال نمایند:
https://pishgamanhub.com/tasoraya-event/tasoraya-event-registration/

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی است تا در یک محیط تخصصی، ایده‌های خود را ارائه داده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

ادامه مطلب

استان ها

فصل جدید حمایت از کشاورزان قزوین آغاز شد

سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام بسیج تمامی ظرفیت‌ها، بر حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده و جبران خسارات ناشی از بحران آب تأکید کرد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده خبر داد و بر لزوم جبران خسارات ناشی از قطع آب و کاهش سطح زیرکشت گندم تأکید کرد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرامرز حریری‌مقدم در جلسه شورای معاونین این سازمان، حمایت همه‌جانبه از کشاورزان آسیب‌دیده را در صدر اولویت‌های کاری دانست و بر بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای تحقق این هدف تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مراکز جهاد کشاورزی را خط مقدم ارتباط مستقیم با بهره‌برداران بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: تقویت و پشتیبانی از این مراکز باید در دستور کار جدی تمامی معاونت‌ها قرار گیرد.

حریری‌مقدم در ادامه با اشاره به چالش قطعی آب شبکه آبیاری دشت قزوین و پیامدهای ناشی از آن، از کاهش سطح زیرکشت گندم در این منطقه خبر داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات فوری برای جبران خسارت وارده به کشاورزان تأکید نمود.

وی در پایان، راهبردهای کلانی را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل «مدیریت بهینه و علمی مصرف آب»، «پیگیری جدی و مستمر برای تخصیص اعتبارات طرح‌های آب و خاک»، «جذب تسهیلات مورد نیاز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» و «بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرح مولدسازی برای رونق بخشیدن به کشاورزی» می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، برنامه‌ریزی جامعی را برای پشتیبانی عملی از کشاورزان و هدایت این بخش به سمت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع آبی در دست اجرا دارد.

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.