استان قم، سرآمد تولید محصولات کشاورزی و دامی

پایگاه خبری DA1news: استان قم با مساحت 11238 کیلومتر مربع، با وجود قرار گرفتن در منطقه‌ی گرم و خشک در زمینه‌ی محصولات کشاورزی و به‌یژه محصولات دامی از استان‌های سرآمد کشور است.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، طبق آخرین آمار، این استان 100 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که 87 درصد آن اراضی زراعی و 13 درصد اراضی باغی است.
با وجود کمبود آب در استان قم، سالانه 125 هزار تن گندم و جو در این استان برداشت می‌شود که غالباً به‌صورت دیم است. این محصولات بخشی از خوراک دام موردنیاز استان را تأمین می‌کند.

کلزا و صیفی‌جات از دیگر محصولات کشاورزی است که در این استان تولید می‌شود. دانه‌ی کلزا به دلیل مقاومت در برابر گرما و شوری آب، به‌خوبی پرورش می‌یابد و مورد توجه کشاورزان استان قم قرار گرفته است. صیفی‌جاتی نظیر هندوانه نیز در این استان تولید می‌شوند.

با توجه به رشد روزافزون استفاده از کشت گلخانه‌ای در سال‌های اخیر به این نوع کشت در استان قم توجه ویژه‌ای شده است و 100 هزار هکتار گلخانه در این استان احداث شده که می‌تواند مدیریت صحیح منابع محدود را میسر سازد. به گفته‌ی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم سبزیجات، گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل، بادمجان، توت‌فرنگی، سوپر سبزی‌ها (شامل کاهوی فرانسوی، اسفناج مینیاتوری و خردل) و میوه‌های استوایی (پاپایا، موز، آناناس) در گلخانه‌هیا این استان پرورش می‌یابد.

محصولات باغی این استان نیز شامل پسته، گردو، انگور، انار و گل محمدی است.
پسته‌ یکی از گیاهان بومی استان قم است که به دلیل مقاومت در برابر شوری آب، با اقبال خوبی از جانب کشاورزان این استان روبه‌رو شده و گروهی از باغداران در سال‌های اخیر با تغییر کاربری باغ‌های خود به تولید اسن محصول پرسود روی آورده‌اند. ارقام مختلف پسته در این استان تولید می‌شود که قابلیت صادرات را نیز دارد.