استان کردستان بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی توت‌فرنگی کشور

پایگاه خبری داوان نیوز: استان کردستان با مساحت 29619 کیلومتر مربع یکی از قطب‌های کشاورزی ایران محسوب می‌شود و اولین تولیدکننده‌ی توت‌فرنگی کشور است.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، 57 درصد از توت‌‌فرنگی کشور در استان کردستان تولید می‌شود و بیش از 4 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول در فضای باز قرار دارد و سالانه 71 هزار تن محصول توت‌فرنگی از این زمین‌ها برداشت می‌شود.

بیشترین سطح زیر کشت توت‌فرنگی این استان متعلق به شهرستان‌های سنندج، مریوان، سروآباد و کامیاران است که در سراسر کشور توزیع می‌شود. شرایط آب‌وهوایی و اقلیم مناسب، سبب مرغوبیت این محصول شده است.

کشاورزی و باغداری
در زمین‌های این استان محصولات کشاورزی مانند گندم، برنج، جو، عدس و لوبیا و محصولات صیفی- جالیزی مانند گوجه‌فرنگی، سیب‎زمینی، کدو، بادمجان، سیر، پیاز، فلفل، لوبیا سبز، باقلا، کرفس، سبزی، هندوانه، طالبی، کدوتنبل و خربزه کاشته می‌شود. دانه‌های روغنی، پنبه، زعفران، ذرت، جارو و گل‌رنگ نیز در این استان کشت می‌شود.

شهر یاسوکند از قطب‌های تولید انگور کشور در شمال شرقی این استان قرار دارد. انواع انگور تولیدشده در این شهر از لحاظ کیفیت، رتبه‌ی ممتاز نمونه‌های داخلی را کسب کرده و طعم آن نیز نسبت به دیگر انگورهای تولیدشده در کشور بهتر است. تاکستان‌های این شهر مانند کمربندی در اطراف شهر پراکنده شده‌اند و در فصل برداشت انگور چهره‌ی زیبایی به آن می‌دهند.

ازجمله دیگر محصولات باغی این استان می‌توان به انار، انجیر، ازگیل، سیب، به، گلابی، شاتوت، توت، تمشک، گردو، بادام، زردآلو، آلو، هلو، آلبالو، گیلاس و… اشاره کرد.