دانستنی هایی پیش آگاهی ویروس روگوز قهوه ای گوجه فرنگی و فلفل
پایگاه خبری DA1news: ویروس روگوز قهوه ای گوجه فرنگی و فلفل یکی از بیماری های بسیار خطرناک در این دو محصول است.
به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، کمیته پیش آگاهی و شبکه مراقبت سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری با صدور اطلاعیه ای به گلخانه داران این استان ضمن هشدار در خصوص مبارزه با این دو بیماری موارد ذیل را جهت جلوگیری از آلوده شدن محصولات اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
ویروس روگوز قهوه ای گوجه فرنگی و فلفل یکی از بیماری های بسیار خطرناک در این دو محصول می باشد که در صورت آلودگی به این بیماری، امکان صادرات این محصولات وجود ندارد. از آنجایی که درمان و کنترل بیماری در صورت آلوده شدن گوجه فرنگی و فلفل امکانپذیر نیست؛ بهترین روش جلوگیری از آلوده شدن محصول به روش های زیر می باشد:
_جلوگیري از نقل و انتقال بذور و نشاء آلوده
-انجام روش هاي پیشگیرانه از قبیل قرنطینه، استفاده از مواد تکثیري اولیه از قبیل بذر و نشاء عاري از آلودگی و رعایت بهداشت به منظور جلوگیري از استقرار آلودگی اولیه و یا گسترش ثانویه آلودگی
-تهیه بذر و نشاء از منابع مطمئن و اخذ گواهی بهداشت گیاهی مبدأ
-محدود کردن رفت وآمد در گلخانه ها و مزارع، به جز کارگران مربوطه که بایستی مقررات بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.
-پرهیز از سورت نمودن و بسته بندي میوه هاي گوجه فرنگی و فلفل در نزدیکی مکانهاي تولید
-بازرسی دقیق و مستمر واحد تولیدي از نظر علائم آلودگی از زمان شروع چرخه کاشت تا برداشت
-شستشوي مرتب دستها و ضدعفونی وسایل کار در گلخانه و مزارع
-استفاده از دستکشهاي یکبار مصرف در گلخانه ها و تعویض آنها در زمان حرکت بین دو گلخانه یا مزرعه
-استفاده از البسه یکبار مصرف در هر بار مراجعه به گلخانه یا مزرعه و امحاء البسه پس از خروج ازگلخانه یا مزرعه
-حذف بوته هاي مشکوك به بیماري و بلافاصله اقدام به امحاء و سوزاندن آنها
-تناوب با یک گیاه غیر میزبان از جمله کدوئیان