فناوری‌های نوآورانه؛ شکل دادن به آینده کشاورزی پایدار

پایگاه خبری DA1news: گزارش های جدید جهانی به بررسی فناوری‌های نوآورانه می‌پردازد که می‌توانند به مقابله با چالش‌های کشاورزی جهانی کمک کنند. این 20 فناوری منتخب، از چاپ سه بعدی مواد غذایی گرفته تا کشاورزی دایره ای را برجسته می کند و نشان می دهد که چگونه ترکیبات متناسب می توانند تحول پایدار در سیستم های کشاورزی را ایجاد کنند.
به گزارش گروه بین المللی اخبار روزانه کشاورزی، گزارش شکل‌دهی به آینده‌های کشاورزی پایدار: فناوری‌ها و نوآوری‌های پیش از ظهور و نوظهور برای تأثیر که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و CIRAD (مرکز همکاری بین‌المللی تحقیقات کشاورزی برای توسعه) در اکتبر 2024 منتشر شد، تجزیه و تحلیلی از نویدبخش فناوری ها و نوآوری های پیش از ظهور و نوظهور (PETIAS) و بررسی چگونگی کمک به آنها به چالش‌های پیش روی سیستم‌های کشاورزی جهانی بپردازد.

این مطالعه بر نقش حیاتی علم، فناوری و نوآوری در دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) تاکید می کند. این نگاهی دقیق به 20 فناوری و نوآوری منتخب را ارائه می دهد که در هفت خوشه سازماندهی شده اند، مانند بیوتکنولوژی های پیشرفته، فناوری های دیجیتال و نوآوری های مقرون به صرفه. این گزارش همچنین به 10 زمینه نوآوری نوظهور، از جمله کشاورزی عمودی، سیستم‌های کشاورزی دقیق و کشاورزی دایره‌ای می‌پردازد.

فهرست فن‌آوری‌ها و نوآوری‌های پیش از ظهور و نوظهور که در گزارش ذکر شده است طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد و عمداً هم فناوری‌های منحصربه‌فرد با پتانسیل مخرب مانند چاپ سه بعدی مواد غذایی و هم مجموعه‌ای گسترده از نوآوری‌های مرتبط مانند نوآوری‌های مبتنی بر طبیعت و نوآوری‌های مقرون‌به‌صرفه را در بر می‌گیرد. این تنوع منعکس کننده ماهیت چند وجهی بخش کشاورزی و مسیرهای متنوعی است که از طریق آن تغییرات دگرگون کننده می تواند ظاهر شود.

یافته‌های کلیدی این گزارش تاکید می‌کند که هیچ فناوری واحدی نمی‌تواند طیف کاملی از چالش‌های پیش رو را برطرف کند. در عوض، امیدوارکننده‌ترین راه‌حل‌ها از ترکیبی از فناوری‌های متناسب با شرایط منطقه‌ای و محلی پدیدار خواهند شد. این گزارش بر اهمیت نوآوری مشترک، حاکمیت مشارکتی و سرمایه گذاری استراتژیک در سرمایه انسانی و اجتماعی برای به حداکثر رساندن تأثیر تأکید می کند.

این گزارش همچنین هشت چالش کلیدی جهانی – از امنیت غذایی و تغذیه گرفته تا تغییرات آب و هوایی – را شناسایی می‌کند و پنج حوزه تحول کلیدی را برای کمک به دستیابی به آینده مطلوب برای سیستم‌های کشاورزی ارائه می‌کند. اینها شامل حکمرانی، ملاحظات اخلاقی، و تقویت تغییرات سیستمی است.