مرکز تحقیقات خراسان رضوی راهکارهای توسعه کشت آنغوزه را بررسی می‌کند

پایگاه خبری داوان نیوز: قرارداد پژوهشی راهکارهای توسعه کشت گیاه دارویی آنغوزه در خراسان رضوی منعقد شد.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، راهکارهای توسعه کشت گیاه دارویی آنغوزه در خراسان رضوی در قالب قراردادی فیمابین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان منعقد گردید.

بر اساس این گزارش، این قرارداد پژوهشی با محوریت بررسی مناطق مستعد کشت و روش های نوین کشت و تولید آنغوزه و تهیه دستورالعمل های لازم و در راستای افزایش ثروت ملی و جلوگیری از برداشت بی رویه از مراتع، به مدت دو سال بین سازمان جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی امضا شد.

****

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، آنغوزه یا آنقوزه گیاهی با ریشه‌هایی ضخیم و گوشتی است. این گیاه در مناطق خشک و آهکی نواحی گرم آسیا مثل بیابان‌های خشک ایران و کوه‌های افغانستان و در هند رشد می‌کند و گل‌هایی زردرنگ دارد که به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه‌ها قرار می‌گیرند.

صمغ آنغوزه منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌هاست. آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های احتمالی ناشی از رادیکال‌های آزاد حفاظت می‌کنند. در نتیجه این ترکیبات ممکن است از بدن در برابر التهاب مزمن، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ حفاظت کنند.

همچنین صمغ آنغوزه حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات فنولی مانند تانن‌ها و فلاونوئیدهاست. این ترکیبات به دلیل اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی خود شناخته شده‌اند.