نقش بانک های توسعه عمومی در تحول سیستم های غذایی

پایگاه خبری DA1news: قدرت مالی عظیم بانک‌های توسعه عمومی می‌تواند نقش مهمی در تغییر سیستم‌های غذایی جهانی به سمت پایداری و امنیت غذایی بیشتر ایفا کند.

به گزارش گروه بین الملل اخبار روزانه کشاورزی، رئیس صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی سازمان ملل متحد (IFAD) گفت: بانک‌های توسعه عمومی (PDB) که دو سوم تامین مالی رسمی برای کشاورزی را نمایندگی می‌کنند، می‌توانند نقش کلیدی در تغییر سیستم‌های غذایی که در حال حاضر ناپایدار هستند و میلیون‌ها نفر را گرسنه می‌کنند، ایفا کنند. 2025.

آلوارو لاریو گفت: «هزینه مالی بانک‌های توسعه توسعه – تا 1.4 تریلیون دلار آمریکا از سرمایه‌گذاری سالانه – بیشتر از بخش مالی خرد یا همه کمک‌های رسمی توسعه است.» آنها ستون فقرات معماری مالی جهانی و تلاش‌ها برای پایدارتر، انعطاف‌پذیرتر و عادلانه‌تر کردن سیستم‌های غذایی هستند.

PDB ها قدرت مالی قابل توجهی دارند. 522 سند توسعه جهانی 23.2 تریلیون دلار دارایی دارند و 10 تا 12 درصد از تأمین مالی جهانی را تشکیل می دهند.

سیستم‌های غذایی امروزی ردپای محیطی سنگینی دارند و نمی‌توانند رژیم‌های غذایی مغذی را در دسترس همگان قرار دهند، به طوری که بیش از سه میلیارد نفر در سال 2021 قادر به تهیه یک رژیم غذایی سالم نیستند. تولیدکنندگان مواد غذایی در مقیاس کوچک که ستون فقرات تولید غذا هستند، اغلب در فقر و تهدید قریب‌الوقوع گرسنگی زندگی می‌کنند. حدود 730 میلیون نفر امروز از گرسنگی رنج می برند.

تغییر سیستم های غذایی به 300-400 میلیارد دلار اضافی در سال تا سال 2030 نیاز دارد. با این حال، کمک های رسمی توسعه (ODA) برای کشاورزی در 4-6 درصد کل ODA برای دو دهه راکد مانده است و در سال 2022 به حدود 10.5 میلیارد دلار رسیده است که بسیار کمتر از حد لازم است. تولیدکنندگان در مقیاس کوچک، علیرغم نقش حیاتی آنها در امنیت غذایی، تنها 0.8 درصد از بودجه جهانی آب و هوا را دریافت می کنند.

در بسیاری از کشورهای با درآمد پایین و متوسط، سرمایه‌گذاری‌های کشاورزی در سبدهای PDB در مقایسه با مقداری که بخش کشاورزی همچنان به تولید ناخالص داخلی آنها کمک می‌کند، کمتر نشان داده شده است.

 

ترجمه: ناهید حسینی