با ما همراه باشید

استان ها

وضعیت آفات در باغات کیوی استان گیلان رصد می‌شود

منتشر شده

در

پایگاه خبریDA1news: مدیر حفظ ‌نباتات استان گیلان گفت:کیوی محصول صادراتی استراتژیک برای استان گیلان محسوب می‌شود اما یکی از مهم‌ترین آفات درختان کیوی که در چند سال اخیر موجب مشکلات زیادی در باغات کیوی استان و کشور شده، «شپشک توت» است
به گزارش پایگاه خبریDA1news به نقل از روابط عمومی سازمان حفظ نباتات کشور، مدیر حفظ ‌نباتات استان گیلان گفت: کیوی محصول صادراتی استراتژیک برای استان گیلان محسوب می‌شود و بیش از 70 درصد این میوه‌ی تولید شده، مصارف صادراتی دارد. بر این اساس حفظ آن از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازم است باغداران برای حفظ بازارهای هدف، در حفظ کیفیت آن بکوشند.

رضا غیاثی در ادامه توضیح داد: مدیریت حفظ ‌نباتات استان با توجه به ماموریت ذاتی خود، همه ساله با بکارگیری کارشناسان شبکه مراقبت گیاه‌پزشکی، وضعیت آفات را در باغات کیوی استان رصد می‌کند.

مدیر حفظ ‌نباتات استان گیلان توضیح داد: یکی از مهم‌ترین آفات درختان کیوی که در چند سال اخیر موجب مشکلات زیادی در باغات کیوی استان و کشور شده، «شپشک توت» است که این آفت دارای سه نسل در باغات کیوی بوده و علاوه بر ایجاد خسارت به گیاه، با انتقال نسل سوم آن به روی میوه‌ها موجب کاهش بازارپسندی محصول و ارزش صادراتی آن می‌شود.

غیاثی در ادامه به روش‌های مبارزه با این آفت اشاره کرد و به کلانشهر گفت: تمهیدات از فصل زمستان و با استفاده از روغن‌پاشی‌های زمستانه آغاز می‌شود و پس از آن هم با بُرس‌کشی و یا کیسه‌کشی تنه درختان برای پاک کردن آفت ادامه می‌یابد.

او تاکید کرد: با توجه به اینکه در محصول کیوی محدودیت شدید در مصرف سموم وجود دارد، به استفاده از سموم شیمیایی توصیه نمی‌شود و باید در این مورد بسیار با احتیاط عمل کرد؛ چرا که در صورت وجود باقیمانده سموم، عرضه آن به بازارها، خصوصا در بازارهای جهانی دچار اختلال شده و میوه مرجوع می‌شود. بنابراین کارشناسان همواره دنبال روش‌های موثر غیرشیمیایی برای حفظ میوه‌ی باارزش آن هستند.

غیاثی با ذکر این نکته که نسل دوم این آفت از اواخر تیرماه امسال ظاهر شده گفت: کنترل این آفت باید با ظهور پوره‌های آفت آغاز می‌شد، اما شپشک‌های نسل دوم معمولا به شکلی مخفی در باغ رشد می‌کنند به طوری‌که باغدار باغ خود را عاری از آفت می‌پندارد و با ظهور نسل سوم، به یکباره مهاجرت پوره‌های آفت به سمت میوه‌ها آغاز شده و آن‌ها را آلوده می‌نماید.

مدیر حفظ ‌نباتات استان گیلان افزود: برای جلوگیری از این اتفاق، اخیرا با همکاری کارشناسان حفظ‌ نباتات و بهره‌گیری از مشاوره‌های محققین عزیز کشاورزی، دستورالعملی برای جلوگیری از این انتقال تهیه شده است که لازم است باغداران عزیز گوش به زنگ بوده و پس از اعلام زمان ظهور نسل سوم پوره‌های آفت شپشک توسط مدیریت حفظ‌ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان و مدیریت‌‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، با یک اقدام همگانی از آلوده شدن میوه‌های خود جلوگیری کنند.

غیاثی در ادامه به خلاصه‌ای از دستورالعمل جهاد کشاورزی در این ارتباط اشاره کرد و گفت:

1- اعلام زمان خروج پوره‌های نسل سوم آفت و زمان مناسب محلول‌پاشی که به اطلاع باغداران خواهد رسید (دریافت اطلاعات از مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها، و توجه به اطلاعیه‌ها)

2- تهیه مواد معدنی و گیاهی پالیزین و تنداکسیر توسط باغداران که هیچ‌کدام سموم شیمیایی نبوده و بنابراین در دُز توصیه شده برای زنبور عسل هم بی‌خطر است (در شهرستان‌هایی که در داروخانه‌های گیاه ‌پزشکی موجود نیست، به زودی تامین خواهد شد). برای هر هکتار باغ کیوی با حدود 400 درخت، حدودا 4 لیتر از آن در هر بار استفاده می‌شود.

3- محلول‌پاشی در زمان اعلام شده با تهیه محلول یکی از 2مورد گفته شده با دُز 2 در هزار (یعنی 200 سی سی از این ماده در 100 لیتر آب) و پاشش آن با سمپاش از سطح زیرین باغ به شکلی که تمام تنه، شاخه‌ها، و نیز دمگل و دمبرگ‌ها آغشته به این محلول شوند.

توضیح آنکه: آسیب‌پذیرترین زمان آفت، حالت پوره سن یک آن می‌باشد. بنابراین رعایت زمان مناسب محلول‌پاشی بسیار بااهمیت است. همچنین باغداران محترم می‌بایست اصول اولیه سمپاشی، خصوصا رعایت زمان سمپاشی در ابتدای صبح و یا غروب که هوا خنک‌تر است را بنمایند.

4-با توجه به اینکه پوره‌های آفت به تدریج از زیر پوسته‌ی خود خارج می‌شوند، لازم است باغداران یک هفته پس از محلول‌پاشی اول، نسبت به تکرار محلول‌پاشی اقدام نمایند.

توضیح دوباره: با توجه به اینکه این موارد معدنی و گیاهی‌ست، هیچ مشکلی در میوه‌های تولید شده از نظر باقیمانده سم و غیره نخواهد داشت.

غیاثی افزود: در صورتی که باغی دارای آلودگی شدید به آفت شپشک باشد، مسلما در سال اول شاهد کاهش آفت خواهد بود و به تدریج و در سال‌های بعدی کاهش شدید رخ خواهد داد، اما در باغاتی که سایر روش‌های کنترلی را بکار برده‌اند، کاهش چشمگیر مواجهه با میوه‌های آلوده رخ داده و میوه‌هایی بسیار باکیفیت تولید خواهد شد.

مدیر حفظ ‌نباتات استان گیلان از باغداران کیوی درخواست کرد از هم‌اکنون با برنامه‌ریزی لازم در این زمینه و ایجاد ارتباط با کارشناسان مربوطه، آمادگی انجام این مبارزه موثر را داشته باشند تا امسال محصول بسیار باکیفیتی برای ارائه به بازار تولید نمایند.

او در پایان گفت: اطلاعیه‌ها و خبررسانی‌های تکمیلی به زودی از طریق مدیریت‌های جهادکشاورزی در اختیار باغداران کیوی قرار خواهد گرفت

استان ها

گل محمدی تاکید کرد: تمرکز بر پژوهش، راهبرد توسعه انار

رئیس سازمان تات، در حاشیه جشنواره ملی انار، از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس تخصصی تحقیقات انار ساوه بازدید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گل محمدی در بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از دستاوردهای پژوهشی و کلکسیون کم‌نظیر ژنتیکی این مرکز، به عنوان قطب علمی انار کشور، تقدیر کرد.

به گزارش داوان نیوز، در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید، دکتر وحیده نرجسی، سرپرست پردیس انار، با ارائه گزارشی، به تشریح تاریخچه، ماموریت ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. وی با اشاره به جایگاه پردیس انار ساوه به عنوان قدیمی ترین و تنها ایستگاه تخصصی تحقیقات انار در کشور، بر اهمیت کلکسیون ژرم پلاسم این مرکز تاکید کرد.

در ادامه، رئیس سازمان تات از بخش های مختلف این پردیس از جمله ساختمان های اداری و آموزشی، هنرستان کشاورزی، کارگاه های ماشین آلات و سالن پرایش قارچ دیدن کردند.

بازدید از غرفه ارقام متنوع انار در جشنواره

همچنین دکتر گل محمدی  همراه دکتر محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این جشنواره در مسجد تاریخی جامع ساوه حاضر شدند و از غرفه پردیس تحقیقات انار ساوه که نمونه های متعددی از ارقام مختلف انار کشور را در معرض نمایش گذاشته بود، بازدید کردند.

در این غرفه، توضیحاتی در خصوص ارقام تجاری انار و دستاوردهای تحقیقاتی این پردیس، از جمله “سایبان کارآمد با ۵۰ درصد سایه‌دهی” برای باغات انار ارائه شد. همچنین چالش های پرورش رقم وارداتی “واندرفول” در شرایط اقلیمی شهرستان ساوه از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این بازدید سطح عالی، نشان از توجه ویژه مسئولان کشوری به توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و به ویژه در حوزه استراتژیک انار دارد.

در این بازدید دکتر حسین فرازمند و دکتر محمودپور معاونین سازمان تات و صفرنژاد رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور حضور داشتند.

ادامه مطلب

استان ها

ساری میزبان بیست‌وششمین دوره «تاثریا»

با تمرکز بر هشت محور اصلی از فناوری‌های نوین فرآوری تا تبدیل ضایعات کشاورزی، رویداد «تاثریا» در مازندران برگزار می‌شود تا راهکارهای نوآورانه برای صنایع تبدیلی کشاورزی ارائه دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: بیست‌وششمین دوره «تاثریا» با محوریت صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران برگزار می‌شود.

به گزارش داوان نیوز، هلدینگ پیشگامان توسعه فرآیند دانش و مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، با همکاری پارک علم و فناوری استان مازندران، بیست‌وششمین دوره رویداد «تاثریا» را با تمرکز بر «صنایع تبدیلی کشاورزی» برگزار می‌کند.
این رویداد تخصصی که در تاریخ ۱۹ آذرماه سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد، با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی طراحی شده است.

محورهای اصلی رویداد شامل موارد زیر است:
• فناوری‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی
• زنجیره ارزش هوشمند
• صنایع لبنی و پروتئینی نوین
• فناوری‌های افزایش ماندگاری محصولات
• کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی
• صنایع غذایی نوین
• تبدیل ضایعات به محصولات با ارزش افزوده
ک فناوری‌های نوین در صنایع روغن‌کشی و عصاره‌کشی
مخاطبان این رویداد عبارت‌اند از:
• صاحبان تیم‌های استارت‌آپی
• کسب‌وکارهای پایدار و نوآور
• فعالان اقتصاد پیشرو
سازوکارهای حمایتی این رویداد نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
• حمایت مالی و سرمایه‌گذاری
• تسهیل همکاری صنعتی
• توسعه بازار و شبکه توزیع

متقاضیان تا تاریخ ۱۵ آذر ماه فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق لینک زیر ارسال نمایند:
https://pishgamanhub.com/tasoraya-event/tasoraya-event-registration/

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی است تا در یک محیط تخصصی، ایده‌های خود را ارائه داده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

ادامه مطلب

استان ها

فصل جدید حمایت از کشاورزان قزوین آغاز شد

سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام بسیج تمامی ظرفیت‌ها، بر حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده و جبران خسارات ناشی از بحران آب تأکید کرد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده خبر داد و بر لزوم جبران خسارات ناشی از قطع آب و کاهش سطح زیرکشت گندم تأکید کرد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرامرز حریری‌مقدم در جلسه شورای معاونین این سازمان، حمایت همه‌جانبه از کشاورزان آسیب‌دیده را در صدر اولویت‌های کاری دانست و بر بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای تحقق این هدف تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مراکز جهاد کشاورزی را خط مقدم ارتباط مستقیم با بهره‌برداران بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: تقویت و پشتیبانی از این مراکز باید در دستور کار جدی تمامی معاونت‌ها قرار گیرد.

حریری‌مقدم در ادامه با اشاره به چالش قطعی آب شبکه آبیاری دشت قزوین و پیامدهای ناشی از آن، از کاهش سطح زیرکشت گندم در این منطقه خبر داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات فوری برای جبران خسارت وارده به کشاورزان تأکید نمود.

وی در پایان، راهبردهای کلانی را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل «مدیریت بهینه و علمی مصرف آب»، «پیگیری جدی و مستمر برای تخصیص اعتبارات طرح‌های آب و خاک»، «جذب تسهیلات مورد نیاز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» و «بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرح مولدسازی برای رونق بخشیدن به کشاورزی» می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، برنامه‌ریزی جامعی را برای پشتیبانی عملی از کشاورزان و هدایت این بخش به سمت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع آبی در دست اجرا دارد.

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.