با ما همراه باشید

استان ها

پاکاری عنوان کرد: تولید بیش از ۱۲ تن بهار نارنج در استان فارس

منتشر شده

در

پایگاه خبری Da1news: سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گفت: امسال بالغ بر ۱۲ تن بهار نارنج در استان فارس تولید می شود و تقریبا در واحدهای سنتی و صنعتی مبادرت به خشک کردن و گرفتن عرق بهار نارنج صورت می پذیرد.

جهان، ایران را به عنوان کشوری با اقلیم های متنوع و چهار فصل می شناسند که با داشتن آب و هوای متفاوت، توانایی پرورش انواع گیاهان و درختان در آن امکان پذیر است.
و در این میان، استان فارس لا دارا بودن اقلیم های متنوع و مختلف، رتبه دوم تولیدات زراعی، رتبه اول تولیدات باغی و رتبه چهارم تولیدات دامی کشور را به خود اختصاص داده است.
اگر به شهر شیراز سفر کرده باشید در بیشتر بلوارها، خیابان ها، پارک ها، باغ ها و حیاط های آنها درخت نارنج با آن سر سبزی ، بهار نارنج و میوه نارنجی خود جلوه خاصی به این شهر گل و بلبل داده است.
به گزارش اخبار روزانه کشاورزی مجید رضا پاکاری سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: فارس با سطحی بالغ بر ۶۰ هزار هکتار مرکبات و تولید سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن رتبه دوم را در بین استان های مرکبات خیز کشور به خود اختصاص داده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس مرکبات این استان را شامل انواع پرتقال ،لیمو ترش،لیمو شیرین،انواع نارنگی ،نارنج ،گریپ فروت و سایر مرکبات برشمرد.

*تولید بیش از ۴۸ درصد مرکبات در فارس
پاکاری اضافه کرد :تقریبا بیش از ۴۸ درصد کل محصولات باغی استان فارس مربوط به تولید مرکبات است .
وی بیان داشت:درخت نارنج یکی از درختان ارزشمند محسوب می شود که در باغات تجارتی، پارک ها،منازل و پادگانها و اماکن تفریحی و فضای شهری و خیابانها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

*قدمت درخت نارنج در ایران بیش از ۵۰۰ سال
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان داشت:نارنج یک گونه از انواع مرکبات است که از کشور های جنوب شرق اسیا و هندوستان وارد کشور شده و قدمتی بالای ۵۰۰ سال در کشور ایران و این استان دارد.
بهار نارنج همیشه مورد استفاده مردم قرار می گیرد ،مطرح کرد:بهارنارنج به صورت خشک شده به دیگر کشورها ارسال و مورد استفاده قرار می گیرد.

* تولید۱۲ تن بهار نارنج در استان فارس
این مقام مسئول حوزه کشاورزی در فارس بیان کرد: هم اکنون بالغ بر ۱۲ تن تولید بهار نارنج در استان فارس انجام می شود و در واحدهای سنتی و صنعتی مبادرت به خشک کردن و گرفتن عرق ، شربت و مربای بهار نارنج می کنند.

*شیراز ، جهرم ،داراب ،کازرون ،فسا،فیروزآباد دارای درختان نارنج با قدمت چندین سال
پاکاری عمد شهرستان های استان فارس با باغات قدیمی بهار نارنج را شامل شهرستان شیراز ،جهرم ،داراب ،کازرون ،فسا،فیروزآباد دانست که دارای درختان نارنج با قدمت چندین سال هستند.

*هزار و ۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت درخت نارنج در استان فارس
وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر هزار و ۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت درخت نارنج در استان فارس است،تصریح کرد: بیش از ۴۰۰ هکتار از آن در باغات و مابقی در اماکن تفریحی ، اماکن نظامی و پادگانها ،فضاهای شهری، خیابان ،پارک ها ومحوطه ادارات است.
پاکاری با اشاره به اینکه از تمام قسمت های نارنج مورد استفاده قرار می‌گیرد،اضافه کرد:از بذر آن در نهالستان ها و خزانه کاری ها به عنوان یک پایه بسیار خوب و مقاوم در برابر سرما و برخی بیماری ها برای تولید نهال مرکبات استفاده می شود .
وی همچنین افزود: از برگ درخت نارنج برای طمع دهنده های غذا و بهار نارنج برای مصرف عرقیات، شربت و مربا استفاده می شود و از پوست میوه نارنج برای طمع دهنده و تزئین غذا و از آب آن برای چاشنی ها غذا استفاده می شود.

*استفاده از چوب درخت نارنج در منبت و خاتم کاری
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان می کند: چوب درخت نارنج با توجه به مرغوبیت آن در صنایع مختلف خصوصا نجاری، معرق کاری، منبت کاری و خاتم کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

*فصل بهار نارنج از ابتدای بهار تا پایان اردیبهشت ماه
پاکاری زمان فصل بهار نارنج را از اواخر اسفند تا پایان اردیبهشت ماه عنوان کرد و گفت: این گیاه بومی مناطق استوایی از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد می کند و در سایر کشورها از جمله اسپانیا، جنوب آمریکا ،کالیفرنیا ،برزیل، ایتالیا و نقاطی از ایران شامل استان فارس، گیلان و مازندران، هرمزگان، جنوب کرمان رویش بسیار خوبی دارد.
*استفاده از میوه بهار نارنج در طب سنتی
وی با اشاره اینکه میوه بهار نارنج در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد،اضافه کرد: نارنج برای در مان برخی بیماری استفاده می شود و در ایجاد و لطافت پوست نقش بسزائی دارد.
بهار نارنج شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی‌های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد.

 

گفت و گو: خدیجه غضنفری

استان ها

گل محمدی تاکید کرد: تمرکز بر پژوهش، راهبرد توسعه انار

رئیس سازمان تات، در حاشیه جشنواره ملی انار، از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس تخصصی تحقیقات انار ساوه بازدید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گل محمدی در بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از دستاوردهای پژوهشی و کلکسیون کم‌نظیر ژنتیکی این مرکز، به عنوان قطب علمی انار کشور، تقدیر کرد.

به گزارش داوان نیوز، در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید، دکتر وحیده نرجسی، سرپرست پردیس انار، با ارائه گزارشی، به تشریح تاریخچه، ماموریت ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. وی با اشاره به جایگاه پردیس انار ساوه به عنوان قدیمی ترین و تنها ایستگاه تخصصی تحقیقات انار در کشور، بر اهمیت کلکسیون ژرم پلاسم این مرکز تاکید کرد.

در ادامه، رئیس سازمان تات از بخش های مختلف این پردیس از جمله ساختمان های اداری و آموزشی، هنرستان کشاورزی، کارگاه های ماشین آلات و سالن پرایش قارچ دیدن کردند.

بازدید از غرفه ارقام متنوع انار در جشنواره

همچنین دکتر گل محمدی  همراه دکتر محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این جشنواره در مسجد تاریخی جامع ساوه حاضر شدند و از غرفه پردیس تحقیقات انار ساوه که نمونه های متعددی از ارقام مختلف انار کشور را در معرض نمایش گذاشته بود، بازدید کردند.

در این غرفه، توضیحاتی در خصوص ارقام تجاری انار و دستاوردهای تحقیقاتی این پردیس، از جمله “سایبان کارآمد با ۵۰ درصد سایه‌دهی” برای باغات انار ارائه شد. همچنین چالش های پرورش رقم وارداتی “واندرفول” در شرایط اقلیمی شهرستان ساوه از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این بازدید سطح عالی، نشان از توجه ویژه مسئولان کشوری به توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و به ویژه در حوزه استراتژیک انار دارد.

در این بازدید دکتر حسین فرازمند و دکتر محمودپور معاونین سازمان تات و صفرنژاد رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور حضور داشتند.

ادامه مطلب

استان ها

ساری میزبان بیست‌وششمین دوره «تاثریا»

با تمرکز بر هشت محور اصلی از فناوری‌های نوین فرآوری تا تبدیل ضایعات کشاورزی، رویداد «تاثریا» در مازندران برگزار می‌شود تا راهکارهای نوآورانه برای صنایع تبدیلی کشاورزی ارائه دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: بیست‌وششمین دوره «تاثریا» با محوریت صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران برگزار می‌شود.

به گزارش داوان نیوز، هلدینگ پیشگامان توسعه فرآیند دانش و مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، با همکاری پارک علم و فناوری استان مازندران، بیست‌وششمین دوره رویداد «تاثریا» را با تمرکز بر «صنایع تبدیلی کشاورزی» برگزار می‌کند.
این رویداد تخصصی که در تاریخ ۱۹ آذرماه سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد، با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی طراحی شده است.

محورهای اصلی رویداد شامل موارد زیر است:
• فناوری‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی
• زنجیره ارزش هوشمند
• صنایع لبنی و پروتئینی نوین
• فناوری‌های افزایش ماندگاری محصولات
• کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی
• صنایع غذایی نوین
• تبدیل ضایعات به محصولات با ارزش افزوده
ک فناوری‌های نوین در صنایع روغن‌کشی و عصاره‌کشی
مخاطبان این رویداد عبارت‌اند از:
• صاحبان تیم‌های استارت‌آپی
• کسب‌وکارهای پایدار و نوآور
• فعالان اقتصاد پیشرو
سازوکارهای حمایتی این رویداد نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
• حمایت مالی و سرمایه‌گذاری
• تسهیل همکاری صنعتی
• توسعه بازار و شبکه توزیع

متقاضیان تا تاریخ ۱۵ آذر ماه فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق لینک زیر ارسال نمایند:
https://pishgamanhub.com/tasoraya-event/tasoraya-event-registration/

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی است تا در یک محیط تخصصی، ایده‌های خود را ارائه داده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

ادامه مطلب

استان ها

فصل جدید حمایت از کشاورزان قزوین آغاز شد

سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام بسیج تمامی ظرفیت‌ها، بر حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده و جبران خسارات ناشی از بحران آب تأکید کرد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده خبر داد و بر لزوم جبران خسارات ناشی از قطع آب و کاهش سطح زیرکشت گندم تأکید کرد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرامرز حریری‌مقدم در جلسه شورای معاونین این سازمان، حمایت همه‌جانبه از کشاورزان آسیب‌دیده را در صدر اولویت‌های کاری دانست و بر بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای تحقق این هدف تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مراکز جهاد کشاورزی را خط مقدم ارتباط مستقیم با بهره‌برداران بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: تقویت و پشتیبانی از این مراکز باید در دستور کار جدی تمامی معاونت‌ها قرار گیرد.

حریری‌مقدم در ادامه با اشاره به چالش قطعی آب شبکه آبیاری دشت قزوین و پیامدهای ناشی از آن، از کاهش سطح زیرکشت گندم در این منطقه خبر داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات فوری برای جبران خسارت وارده به کشاورزان تأکید نمود.

وی در پایان، راهبردهای کلانی را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل «مدیریت بهینه و علمی مصرف آب»، «پیگیری جدی و مستمر برای تخصیص اعتبارات طرح‌های آب و خاک»، «جذب تسهیلات مورد نیاز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» و «بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرح مولدسازی برای رونق بخشیدن به کشاورزی» می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، برنامه‌ریزی جامعی را برای پشتیبانی عملی از کشاورزان و هدایت این بخش به سمت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع آبی در دست اجرا دارد.

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.