شاهرود؛ شهر انگور و میوه

پایگاه خبری داوان نیوز: شهرستان شاهرود استان سمنان با مساحت 51419 کیلومتر مربع و تولید بیش از 50 نوع انگور، به شهر انگور معروف است.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، 3 هزار و 800 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت انگور اختصاص دارد و در سال جاری 100هزار تن انگور از تاکستان‌های این شهرستان برداشت شده است.
انگورهای تولیدشده در این شهرستان به دلیل تنوع زیاد به کشورهای اطراف صادر می‌شود. از میان انواع انگور این شهرستان می‌توان به انگورهای شاهرودی، شاه‌بابا، لعل، سیاه، کشمشی، دیشویی، عسگری، شاهانی، صاحبی و… اشاره کرد.

۴۵ درصد از انگور تولیدی این شهرستان به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود، ۴۰ درصد آن در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود و بقیه‌ی محصول فرآوری می‌شده و به‌صورت کشمش، مویز، آبغوره، گردغوره، شیره‌ی ‌انگور، سرکه، ترشی، غوره و کنسانتره فرآوری می‌شود.

با توجه تنوع آب‌وهوا در شهرستان شاهرود، تولید میوه در این شهرستان بسیار زیاد است به‌طوری‌که امکان تولید و پرورش سیب، خرما و پسته در مناطق مختلف آن مهیاست. 10 درصد زردآلوی کشور و بیش از 1 درصد زردآلوی جهان نیز در شاهرود تولید می‌شود. این زردآلو علاوه‌بر مصرف داخلی، به‌صورت برگه‌ی زردآلو به خارج از کشور صادر می‌شود.

میوه‌هایی مانند زردآلو، گیلاس و انگور شاهرودی از لحاظ کیفیت رتبه‌ی بالایی در منطقه‌ی خاورمیانه دارند. سنجد، گردو، گلابی، بادام، آلبالو، گیلاس، هلو و شلیل نیز در این شهرستان تولید می‌شود.

محصولات زراعی شاهرود
در شاهرود ارقام گندم پیشگام، اروم و رخشا کشت می‌شود که بازدهی بالا و مقاومت در مقابل آفات، از ویژگی‌های آنهاست. جو نیز از جمله غلاتی است که در این شهرستان به عمل می‌آید.
دهستان خوارتوران از توابع بخش بیارجمند شهرستان شاهرود، یکی از مناطق اصلی کاشت فلفل قرمز کشور محسوب می‌شود که جنبه‌ی صادراتی دارد.

زعفران، سیب‌زمینی و پیاز نیز از جمله محصولات زراعی این شهرستان هستند. همچنین صیفی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و خیار در فضای گلخانه‌ای و فضای آزاد این شهرستان کشت می‌شوند.