انار ساوه ؛ چالش خشکسالی، راه‌اندازی رویداد نوآوری

پایگاه خبری داوان نیوز: تأخیر در برداشت انار ساوه به دلیل گرمای هوا، چشم‌اندازی ۱۲۰ هزار تنی را برای این محصول رقم زده است. در این میان، باغداران این شهرستان که با بی‌محصولی سه‌هزار هکتار از باغات دست و پنجه نرم می‌کنند، نوید برگزاری یک جشنواره ملی و یک رویداد فناورانه را برای رونق کسب و کارشان می‌شنوند.

به گزارش داوان نیوز و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه از تأخیر در آغاز برداشت انار این شهرستان به دلیل شرایط جوی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در مجموع ۱۲۰ هزار تن انار از باغات برداشت شود.

«محمد خلیلی» با اشاره به تأثیر تغییرات اقلیمی بر محصول امسال اظهار داشت: گرمای هوا، تغییر اقلیم و خشکسالی‌های مکرر علاوه بر تأخیر در برداشت، باعث شده است تا حدود سه‌هزار هکتار از باغات انار شهرستان امسال کاملاً بی‌بهره از محصول باشند.

وی سطح باغات بارور انار در ساوه را ۷۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: برداشت این محصول از پایان مهرماه آغاز خواهد شد.

معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه با وجود کاهش سطح برداشت، تأکید کرد: ساوه همچنان رتبه نخست میزان باغات انار در کشور را در اختیار دارد.

برگزاری جشنواره ملی و رویداد فناورانه

در ادامه این رویدادها، «سید مهدی حسینی»، فرماندار ساوه از برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه در بازه زمانی ۶ تا ۱۶ آذرماه سال جاری خبر داد.

وی «معرفی برند انار ساوه»، «توجه به مشکلات باغداران» و «تجاری‌سازی این محصول» را از مهم‌ترین اهداف این جشنواره برشمرد.

همچنین به گفته دبیر اجرایی کارگروه رویداد ملی فناورانه انار ساوه، اولین رویداد ملی فناورانه انار نیز در آبان‌ماه با هدف شناسایی، جذب و تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه در حوزه‌های تولید، برداشت، پزشکی، سلامت و گردشگری این محصول استراتژیک در شهر ساوه برگزار خواهد شد.