با ما همراه باشید

استان ها

بازارهای جهانی مشتاق فرآورده‌های انار ساوه

در اولین رویداد ملی فناورانه انار ساوه، فعالان بخش بازرگانی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر کاهش کیفیت و کمیت این محصول، بر لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از چالش‌های موجود و تثبیت جایگاه بین‌المللی انار ایران تأکید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پی‌درپی، کیفیت و کمیت تولید انار در کشور را با افت محسوسی مواجه کرده؛ چالشی که به گفته فعالان بخش بازرگانی، هزینه تمام‌شده را افزایش داده و جایگاه برند بین‌المللی «انار ساوه» در بازارهای صادراتی را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ما؛ ابراهیم رضایی مهر، مدیرعامل شرکت نیکداد پارس و از فعالان بخش تجاری و بازرگانی محصول انار، در حاشیه اولین رویداد ملی فناورانه انار در ساوه، از تأثیرات قابل توجه تغییرات اقلیمی بر کیفیت و کمیت تولید این محصول و تبعات آن در بازار داخلی و صادراتی خبر داد.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی این صنعت، اظهار داشت: متأسفانه به دنبال خشکسالی‌های پی‌درپی سال‌های اخیر، به‌ویژه امسال که با پدیده کم‌آبی و خشکسالی شدید مواجه بودیم، کیفیت و کمیت محصول انار آن‌گونه که باید مطلوب نبوده و با افت کیفی محسوسی روبرو شده‌ایم.

رضایی مهر افزود: این موضوع به‌طور مستقیم بر هزینه تمام‌شده محصول تأثیر گذاشته؛ به‌گونه‌ای که هم برای کشاورز و هم برای واحدهای فرآوری و سردخانه‌دار، هزینه‌ها افزایش یافته است. وقتی عرضه کاهش می‌یابد، اما تقاضای داخلی و خارجی برای این محصول روندی روزافزون دارد، طبیعتاً این عدم تعادل در بازار، چالش‌برانگیز خواهد بود.

انار ساوه؛ برندی با جایگاه بین‌المللی

این فعال بازرگانی با اشاره به جایگاه برند «انار ساوه» در بازارهای جهانی، خاطرنشان کرد: با وجود تمامی این چالش‌ها، انار ساوه همچنان به‌عنوان یک برند بین‌المللی شناخته می‌شود و احتمالاً کمبود تولید ناشی از شرایط جاری، جایگاه آن را در بازارهای جهانی با تغییراتی مواجه خواهد کرد.

وی در ادامه به فرصت‌های گسترده حوزه فرآورده‌های انار اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه استقبال از فرآورده‌های انار در جهان بسیار قابل توجه است. پوست و هسته انار در فرآوری‌های مختلف، به‌عنوان مواد اولیه در صنایع آرایشی، بهداشتی و به‌ویژه صنایع غذایی و نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنسانتره انار یکی از محصولات پرمصرف و پرطرفدار است که کاربرد فراوانی در این صنایع دارد.

مدیرعامل شرکت نیکداد پارس، هدف از حضور در این رویداد ملی را به‌روزرسانی اطلاعات از آخرین دستاوردها و فناوری‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: امیدواریم با به‌کارگیری این دانش و فناوری‌های نوین، بتوانیم بر چالش‌های موجود فائق آمده و نقش خود را در توسعه تجارت این محصول باارزش داخلی و صادراتی، به‌خوبی ایفا کنیم.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، اولین رویداد ملی فناورانه انار با هدف معرفی آخرین نوآوری‌ها و فناوری‌های مرتبط با زنجیره ارزش محصول انار، این روزها در شهر ساوه در حال برگزاری است.

استان ها

گل محمدی تاکید کرد: تمرکز بر پژوهش، راهبرد توسعه انار

رئیس سازمان تات، در حاشیه جشنواره ملی انار، از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس تخصصی تحقیقات انار ساوه بازدید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گل محمدی در بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از دستاوردهای پژوهشی و کلکسیون کم‌نظیر ژنتیکی این مرکز، به عنوان قطب علمی انار کشور، تقدیر کرد.

به گزارش داوان نیوز، در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید، دکتر وحیده نرجسی، سرپرست پردیس انار، با ارائه گزارشی، به تشریح تاریخچه، ماموریت ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. وی با اشاره به جایگاه پردیس انار ساوه به عنوان قدیمی ترین و تنها ایستگاه تخصصی تحقیقات انار در کشور، بر اهمیت کلکسیون ژرم پلاسم این مرکز تاکید کرد.

در ادامه، رئیس سازمان تات از بخش های مختلف این پردیس از جمله ساختمان های اداری و آموزشی، هنرستان کشاورزی، کارگاه های ماشین آلات و سالن پرایش قارچ دیدن کردند.

بازدید از غرفه ارقام متنوع انار در جشنواره

همچنین دکتر گل محمدی  همراه دکتر محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این جشنواره در مسجد تاریخی جامع ساوه حاضر شدند و از غرفه پردیس تحقیقات انار ساوه که نمونه های متعددی از ارقام مختلف انار کشور را در معرض نمایش گذاشته بود، بازدید کردند.

در این غرفه، توضیحاتی در خصوص ارقام تجاری انار و دستاوردهای تحقیقاتی این پردیس، از جمله “سایبان کارآمد با ۵۰ درصد سایه‌دهی” برای باغات انار ارائه شد. همچنین چالش های پرورش رقم وارداتی “واندرفول” در شرایط اقلیمی شهرستان ساوه از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این بازدید سطح عالی، نشان از توجه ویژه مسئولان کشوری به توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و به ویژه در حوزه استراتژیک انار دارد.

در این بازدید دکتر حسین فرازمند و دکتر محمودپور معاونین سازمان تات و صفرنژاد رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور حضور داشتند.

ادامه مطلب

استان ها

ساری میزبان بیست‌وششمین دوره «تاثریا»

با تمرکز بر هشت محور اصلی از فناوری‌های نوین فرآوری تا تبدیل ضایعات کشاورزی، رویداد «تاثریا» در مازندران برگزار می‌شود تا راهکارهای نوآورانه برای صنایع تبدیلی کشاورزی ارائه دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: بیست‌وششمین دوره «تاثریا» با محوریت صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران برگزار می‌شود.

به گزارش داوان نیوز، هلدینگ پیشگامان توسعه فرآیند دانش و مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، با همکاری پارک علم و فناوری استان مازندران، بیست‌وششمین دوره رویداد «تاثریا» را با تمرکز بر «صنایع تبدیلی کشاورزی» برگزار می‌کند.
این رویداد تخصصی که در تاریخ ۱۹ آذرماه سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد، با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی طراحی شده است.

محورهای اصلی رویداد شامل موارد زیر است:
• فناوری‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی
• زنجیره ارزش هوشمند
• صنایع لبنی و پروتئینی نوین
• فناوری‌های افزایش ماندگاری محصولات
• کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی
• صنایع غذایی نوین
• تبدیل ضایعات به محصولات با ارزش افزوده
ک فناوری‌های نوین در صنایع روغن‌کشی و عصاره‌کشی
مخاطبان این رویداد عبارت‌اند از:
• صاحبان تیم‌های استارت‌آپی
• کسب‌وکارهای پایدار و نوآور
• فعالان اقتصاد پیشرو
سازوکارهای حمایتی این رویداد نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
• حمایت مالی و سرمایه‌گذاری
• تسهیل همکاری صنعتی
• توسعه بازار و شبکه توزیع

متقاضیان تا تاریخ ۱۵ آذر ماه فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق لینک زیر ارسال نمایند:
https://pishgamanhub.com/tasoraya-event/tasoraya-event-registration/

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی است تا در یک محیط تخصصی، ایده‌های خود را ارائه داده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

ادامه مطلب

استان ها

فصل جدید حمایت از کشاورزان قزوین آغاز شد

سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام بسیج تمامی ظرفیت‌ها، بر حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده و جبران خسارات ناشی از بحران آب تأکید کرد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده خبر داد و بر لزوم جبران خسارات ناشی از قطع آب و کاهش سطح زیرکشت گندم تأکید کرد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرامرز حریری‌مقدم در جلسه شورای معاونین این سازمان، حمایت همه‌جانبه از کشاورزان آسیب‌دیده را در صدر اولویت‌های کاری دانست و بر بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای تحقق این هدف تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مراکز جهاد کشاورزی را خط مقدم ارتباط مستقیم با بهره‌برداران بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: تقویت و پشتیبانی از این مراکز باید در دستور کار جدی تمامی معاونت‌ها قرار گیرد.

حریری‌مقدم در ادامه با اشاره به چالش قطعی آب شبکه آبیاری دشت قزوین و پیامدهای ناشی از آن، از کاهش سطح زیرکشت گندم در این منطقه خبر داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات فوری برای جبران خسارت وارده به کشاورزان تأکید نمود.

وی در پایان، راهبردهای کلانی را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل «مدیریت بهینه و علمی مصرف آب»، «پیگیری جدی و مستمر برای تخصیص اعتبارات طرح‌های آب و خاک»، «جذب تسهیلات مورد نیاز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» و «بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرح مولدسازی برای رونق بخشیدن به کشاورزی» می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، برنامه‌ریزی جامعی را برای پشتیبانی عملی از کشاورزان و هدایت این بخش به سمت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع آبی در دست اجرا دارد.

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.