تدوین دستورالعمل ملی برای تولید ۷ محصول کشاورزی

پایگاه خبری داوان نیوز: تدوین دستورالعمل تولید محصولات گواهی‌شده و ارگانیک کلید خورد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، در نشستی تخصصی با حضور نمایندگان بخش‌های علمی، اجرایی و خصوصی، فرآیند تدوین دستورالعمل‌های تولید محصولات گواهی‌شده و ارگانیک با هدف ارتقای کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی، آغاز شد.

در این جلسه شرکت‌کنندگان به بحث و تبادل نظر در مورد موارد ذیل پرداختند:
* تدوین دستورالعمل‌های تولید برای چهار محصول گواهی‌شده شامل کیوی، گیلاس، زیره سبز و آلو.
* تدوین دستورالعمل‌های تولید برای سه محصول ارگانیک شامل پسته، خرما و زعفران.
* بررسی الزامات زیست‌محیطی و پایداری در تولید این محصولات.
* ایجاد هماهنگی لازم بین بخش‌های علمی، اجرایی و خصوصی.

بر اساس تصمیمات اتخاذ‌شده، مقرر شد جلسه‌ای دیگر در پایان شهریورماه سال جاری به منظور نهایی‌سازی فهرست مطالب مورد نیاز برای هر دستورالعمل برگزار شود. متعاقباً، کارگروه‌های تخصصی محوری در مؤسسات مرتبط، پیش‌نویس این دستورالعمل‌ها را تهیه و جهت تجمیع و ارسال به دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی، به موسسه تحقیقات خاک و آب ارائه خواهند داد.

شایان ذکر است مسئولیت تدوین این دستورالعمل‌ها بر اساس تفاهم‌نامه‌ای است که در شهریورماه ۱۳۹۹ بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده و از سوی سازمان تات به موسسه تحقیقات خاک و آب کشور محول گردیده است. موسسات تحقیقاتی گیاهپزشکی، باغبانی، فنی و مهندسی کشاورزی و اصلاح و تهیه نهال و بذر نیز به عنوان اعضای کارگروه تخصصی در این فرآیند مشارکت دارند.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این نشست به میزبانی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور و با مشارکت نهادهای تخصصی مرتبط برگزار گردید.