با ما همراه باشید

علوم و آموزش

درهمایش «جایزه دکتر رنجبر» از فعالان حوزه انرژی، آب و محیط زیست تقدیر کرد

منتشر شده

در

به گزارش ( (DA1NEWS اخبار روزانه کشاورزی؛ دانشگاه صنعتی شریف در اولین دوره همایش «جایزه دکتر رنجبر» از افراد تاثیرگذار و شاخص در حوزه انرژی، آب و محیط زیست تقدیر کرد. در این مراسم طرح‌های قابل تقدیر در ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه نیز معرفی شدند.

اولین دوره همایش «جایزه دکتر رنجبر» همزمان با هفته پژوهش، روز دهم آذرماه با حضور رسول جلیلی رئیس دانشگاه، فعالان حوزه انرژی، آب و محیط زیست و خانواده دکتر علی‌محمد رنجبر، در سالن آمفی تئاتر پژوهشکده علوم و فناوری‌های انرژی، آب و محیط زیست شریف برگزار شد.

در ابتدای مراسم جلیلی ضمن خیرمقدم به حاضران به ویژه خانواده دکتر رنجبر طی سخنانی گفت: ما در هر گروه سنی نیاز داریم امید در زندگی‌مان جریان داشته باشد. مهم نیست در چه سن و سالی هستیم باید با امید به زندگی حرکت کنیم. برگزاری چنین جلساتی یادآور آن است که حتی وقتی حضور نداریم و به دیار باقی سفر کرده‌ایم اگر انسانی تاثیرگذار باشیم، هستند افرادی که یادمان را گرامی دارند. هر انسانی در زندگی مقدمه و مؤخره دارد که مقدمه را ما ایجاد می‌کنیم اما مؤخره را بسته به تاثیرگذاری‌مان، دیگران برای ما می‌سازند.

وی در ادامه به خاطرات و خدمات ارزنده دکتر رنجبر در طول فعالیت‌های خویش در جهت اعتلای دانشگاه شریف اشاره کرد و گفت: دکتر رنجبر در دهه ۸۰ و در دوران مسئولیت خویش سازوکارهای مهم و موثری در دانشگاه شریف بنا نهاد. وی علاوه بر مسئولیت حتی با استفاده از اعتبار و آبروی خویش از هیچ تلاشی در جهت تحقق اهداف دانشگاه دریغ نکرد.

رئیس دانشگاه اظهار داشت: زحمات دکتر رنجبر و سازوکارهایی که ایجاد کرد، شایسته تقدیر است وظیفه خود می‌دانم از این فرصت استفاده کنم و در اینجا از تلاش‌های بی وقفه و دلسوزانه ایشان قدردانی کنم. امیدوارم شاهد استمرار این مراسم باشیم. این جایزه بیشتر جنبه نمادین دارد و ارزش مادی آن در قبال تلاشگران این حوزه زیاد نیست و مهم ارزش معنوی آن است.

معرفی ۲ طرح برگزیده

در ادامه دو طرح برگزیده که با رای داوران از میان ۳۵ طرح و پس از یک ماه و نیم بررسی انتخاب شده بودند، معرفی شدند.

با معرفی دو طرح‌ منتخب؛ از مهندس سینا حسین‌پور ملکوتی فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف و مدیرعامل شرکت داده کاوان هوشمند نارگان (دیتال) با معرفی «سیستم پایش وضعیت و عیب یابی آنلاین تجهیزات دوار در صنایع انرژی (با نام تجاری گوبراس)»، با اعطای “جایزه رنجبر برای تلاش در عرصه فناوری” و دکتر مریم سیفی کلهور فارغ التحصیل دانشگاه خرونینگن هلند با «طرح مزرعه عمودی»، با اعطای “جایزه رنجبر برای تلاش در عرصه ایده‌های نوآورانه” تقدیر شد.

سپس دکتر مسعود تجریشی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، مهندس مهدی رحمتی معاون سابق وزیر نفت و معاون فنی سازمان برنامه و بودجه، دکتر مجید قاسمی معاون اسبق وزیر نیرو، رئیس اسبق بانک مرکزی و مدیرعامل بانک پاسارگاد و دکتر فرهاد دبیری از مدیران و فعالان حوزه محیط زیست، به‌ عنوان چهره‌های مطرح و شایسته تقدیر در حوزه آب و انرژی و محیط زیست معرفی و تقدیر شدند.

در ادامه برنامه از خانواده دکتر رنجبر با اهدای تابلو طرح کاشی شکسته مزین به چهره ماندگار استاد تقدیر به عمل آمد.

سپس میزگردی با محوریت “بحران انرژی در کشور: تا کی بسوزیم و بسوزانیم”، با حضور دکتر سیدهاشم اورعی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه، مهندس علیرضا شیرانی مدیرعامل سابق شرکت موننکو ایران و مهندس احمد داودی دبیر باشگاه نفت و نیرو برگزار شد.

جایزه دکتر رنجبر که به‌ منظور ارج نهادن به فعالیت‌های ارزنده علمی و اجرایی استاد و شخصیت ماندگار دانشگاه شریف، دکتر علی محمد رنجبر و به یاد تلاش‌ها و اثرگذاری‌های وی نامگذاری شده، فرصتی‌ است برای تقدیر و قدردانی از طرح‌ها و پژوهش‌هایی که حلقه ‌اتصال صنعت و دانشگاه هستند. در این مراسم که به صورت سالانه برگزار خواهد شد، دو جایزه با عناوین “جایزه رنجبر برای تلاش در عرصه ایده‌های نوآورانه” و “جایزه رنجبر برای تلاش در عرصه فناوری” به دستاوردهای منتخب انجام شده در زمینه‌های انرژی، آب و محیط زیست اعطاء می‌شود.

دکتر علی‌محمد رنجبر، متولد بروجرد، استاد ایرانی مهندسی برق و اولین رئیس دانشگاه صنعتی شریف پس از انقلاب اسلامی ایران بود. او فوق لیسانس و دکترای خود را در سال‌های ۱۳۴۷ و ۱۳۵۴ از دانشگاه‌های تهران و امپریال کالج لندن گرفت. از آن زمان او استادی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه علوم و تحقیقات تهران را برعهده داشت.

او استاد تمام بود و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ ریاست پژوهشگاه نیرو را نیز برعهده داشت. علایق پژوهشی او حوزه سیستم‌های قدرت و حفاظت سیستم‌های قدرت، ماشین‌های الکتریکی و شبکه‌های هوشمند بود و به عنوان چهره ماندگار در سال ۱۳۸۳ برگزیده شد. این نام آور عرصه علم و صنعت بامداد روز شنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۰ دعوت حق را لبیک گفت.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علوم و آموزش

فناوری خشک‌سازی پوست انار رونمایی شد

با هدف توسعه فناوری‌های نوین و ارزش آفرینی از ضایعات انار، کارگاه آموزشی «فناوری‌های پاک در فرآوری انار» با نمایش خشک‌سازی پوست انار در تنها ۱۸ دقیقه و با حفظ ترکیبات دارویی ارزشمند، در پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه برگزار شد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: کارگاه فناوری‌های پاک در فرآوری انار در جشنواره ملی انار ساوه برگزار شد.

به گزارش داوان نیوز، وحیده نرجسی، سرپرست پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از برگزاری کارگاه آموزشی «فناوری‌های پاک در فرآوری انار» در دومین روز از چهارمین جشنواره ملی انار ساوه خبر داد.

این کارگاه تخصصی در روز جمعه هفتم آذرماه ۱۴۰۳ در این پردیس برگزار شد و مورد استقبال تجار، صادرکنندگان و تولیدکنندگان صنعتی فرآورده‌های انار شهرستان ساوه، روسا و کارشناسان این پردیس و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، قرار گرفت.

در این کارگاه، عباس رنجی، مدیرعامل شرکت پارسی گیل، به عنوان مدرس، توضیحات مبسوطی در خصوص تکنولوژی دستگاه‌های نوین ارائه نمود و دستگاه خشک‌سازی خانگی را به طور عملی رونمایی و معرفی کرد. در این رونمایی، پوست انار در مدت زمان کوتاه ۱۸ دقیقه و با حفظ ترکیبات ارزشمند فنولی و آنتی‌اکسیدانی خشک شد.

دکتر نرجسی در حاشیه این کارگاه با اشاره به تولید حدود ۵۰ درصدی پوست انار به عنوان ضایعات در حوزه‌های خانگی، صنعتی و نیمه‌صنعتی شهرستان ساوه، که تاکنون بهره‌برداری اقتصادی مناسبی از آن صورت نگرفته است، اظهار داشت: با توجه به وجود بالاترین سطوح ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در پوست انار که از ارزش غذایی و دارویی بسیار بالایی برخوردار است، بهره‌گیری از این فناوری‌های پاک می‌تواند نقش به‌سزایی در تکمیل زنجیره ارزش افزوده محصول استراتژیک انار ایفا کند.

سرپرست پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه افزود: استفاده از این دستگاه‌ها در سطوح مختلف، در کنار تولید فرآورده‌های متعارف مانند آب، کنستانتره و رب انار، نه تنها از هدررفت این ماده باارزش جلوگیری می‌کند، بلکه سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال برای بهره‌برداران حوزه انار در شهرستان ساوه خواهد شد.

در پایان این کارگاه، مقرر شد در راستای توسعه این فناوری و عینی‌سازی نتایج آن، یک دستگاه در ابعاد نیمه‌صنعتی توسط شرکت پارسی گیل در اختیار یکی از تولیدکنندگان فرآورده‌های انار قرار گیرد تا پروژه پایلوت تولید صنعتی پوست انار خشک در شهرستان ساوه آغاز گردد.

ادامه مطلب

علوم و آموزش

طرح برتر «رویداد ملی فناورانه انار» معرفی شد

در نخستین رویداد ملی فناورانه انار، طرح نوآورانه دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس با موضوع «غنی‌سازی خاک و کاهش مصرف آب به روش شبه‌گلدانی» که راهکاری برای مقابله با چالش‌های عمده باغداران انار است، به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: طرح نوآورانه «شبه‌گلدانی» پژوهشکده مرکبات، طرح برتر نخستین رویداد ملی فناورانه انار شد.

به گزارش خبرنگار داوان نیوز، نخستین رویداد ملی فناورانه انار با معرفی طرح‌های برتر به کار خود پایان داد. در این رویداد که با حضور ۳۷ ایده فناورانه از سراسر کشور برگزار شد، طرح دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس با موضوع «غنی‌سازی خاک و کاهش مصرف آب در باغ‌های انار به روش شبه‌گلدانی» به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

این رویداد ملی میزبان پژوهشگران و صاحبان ایده بود که پس از ارزیابی‌های اولیه، ۲۷ طرح برای ارائه انتخاب شدند و در نهایت، ۱۰ طرح به مرحله نهایی راه یافتند.

بر اساس رأی هیأت داوران تخصصی، طرح دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس، عضو هیأت علمی پژوهشکده مرکبات و مروج ارشد انار کشور، که با سه ایده فناورانه در این رویداد حضور یافته بود، موفق به کسب عنوان برتر شد. این طرح نوآورانه، راه‌حلی مؤثر برای بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش حاصلخیزی خاک در باغ‌های انار ارائه می‌دهد.

دکتر وظیفه‌شناس علاوه بر عضویت در هیأت علمی پژوهشکده، معاونت پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد را نیز بر عهده دارد.

برگزاری چنین رویدادهایی، نقش بسزایی در شناسایی و شکوفایی ظرفیت‌های فناورانه بخش کشاورزی و توسعه پایدار این صنعت دارد.

ادامه مطلب

علوم و آموزش

بیوتکنولوژی به کمک صرفه‌جویی در مصرف آب آمد

یک نوآوری فرانسوی در حوزه کشاورزی پایدار، مصرف آب را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. این فناوری که بر پایه مولکول‌های طبیعی گیاهی (فیتواسترول‌ها) توسعه یافته، به محصولات کمک می‌کند تا با کم‌آبی سازگار شده و در برابر تغییرات اقلیمی مقاومت کنند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: در پی تشدید تغییرات اقلیمی و افزایش دوره‌های خشکسالی، یک شرکت نوپای فرانسوی با استفاده از بیوتکنولوژی، راه‌حلی امیدبخش برای کاهش مصرف آب در کشاورزی ارائه کرده است. این نوآوری می‌تواند آینده تولید غذا در سراسر جهان را متحول کند.

به گزارش داوان نیوز، نسل جدیدی از نوآوران حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در اروپا در حال بازتعریف روش‌های تولید مواد غذایی تحت شرایط سخت اقلیمی هستند. در میان این پیشگامان، شرکت «الیسیت پلنت» (Elicit Plant) فرانسوی به‌دلیل توسعه فناوری که به گیاهان در مقابله با کم‌آبی کمک می‌کند، شناخته شده است.

دفتر مرکزی این استارتاپ که در عین حال یک مرکز تحقیقاتی و زمین آزمایش است، مجهز به آزمایشگاه‌های پیشرفته زیست‌شناسی و شیمی و همچنین یک واحد تولیدی کوچک می‌باشد. در این مرکز، تیمی بین‌المللی از دانشمندان مشغول تبدیل ایده‌های تحقیقاتی به راه‌حل‌های عملی و قابل اجرا در مزرعه هستند.

کلید این فناوری، استفاده از «فیتواسترول‌ها» است. به گفته «امریک مولین»، مهندس زراعت و مدیر ارشد عملیات الیسیت پلنت، «فیتواسترول‌ها مولکول‌های طبیعی هستند که در تمام گیاهان یافت می‌شوند. آنها به تنظیم تبادلات سلولی گیاه کمک کرده و آن را قادر می‌سازند تا با تنش‌های محیطی مختلف، از جمله کم‌آبی، سازگار شود.»

نتایج ملموس: ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب
داده‌های میدانی این شرکت، اثربخشی چشمگیر این فناوری را تأیید می‌کند. «مگدالنا کوتنیک»، رئیس آزمایشگاه‌های الیسیت پلنت، در این باره می‌گوید: «ما بر روی طیف وسیعی از محصولات از جمله ذرت، سویا، آفتابگردان و غلات کار می‌کنیم. آزمایش‌های میدانی به وضوح نشان داده‌اند که گیاهان ذرت تیمار شده با این فناوری، به طور متوسط ۲۰ درصد آب کمتری در مقایسه با گیاهان untreated مصرف می‌کنند.»
این محصول در دسته «محرک‌های زیستی» قرار می‌گیرد که برای اولین بار در دهه ۱۹۹۰ معرفی شدند و از سال ۲۰۲۲ تحت مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

گسترش در بازار اروپا
مولین با اشاره به موفقیت‌های قانونی این شرکت می‌افزاید: «ما یکی از اولین مجوزهای اروپایی را دریافت کردیم که به ما امکان می‌دهد با همان مجوز در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا فعالیت توزیع داشته باشیم. این یک فرصت استثنایی برای گسترش سریع فناوری ما محسوب می‌شود.»

با توجه به تشدید بحران‌های آب‌وهوایی، راه‌حل‌هایی که به بهره‌وری بیشتر آب در کشاورزی کمک می‌کنند، دیگر یک گزینه لوکس نیستند، بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای امنیت غذایی جهان به شمار می‌روند. کار شرکت الیسیت پلنت نمادی از توانمندی بیوتکنولوژی کشاورزی اروپا در ارائه همزمان نوآوری علمی و تأثیر ملموس در مزرعه است.

 

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.