کاهش فساد پرتقال با تولید نانوامولسیون اسانس روغنی رزماری
پایگاه خبری DA1news: مهندسیان صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت به دانش فنی تولید نانوامولسیون اسانس روغنی رزماری و کاربرد آن در کاهش فساد پس از برداشت پرتقال دست یافتند.
به گزارش اخبار روزانه کشاورزی به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، در قالب یک پروژه تحقیقاتی در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، تولید نانوامولسیون های اسانس روغنی رزماری با استفاده از فناوری فراصوت و کاربرد آن در کاهش فساد پس از برداشت پرتقال توسط جناب آقای دکتر عادل میرمجیدی هشتجین عضو هیأت علمی بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، با توجه ضایعات بالای محصولات کشاورزی و فسادپذیری تولیدات باغی در مراحل پس از برداشت، لزوم استفاده از فناوریهای نوین به منظور کاهش این چالشها بیش از پیش احساس میشود. تحقیقات اخیر بر استفاده از متابولیتهای زیستی به عنوان روشی مؤثر برای پایش فساد پس از برداشت و افزایش ماندگاری محصولات فسادپذیر تأکید دارد.
با بهرهگیری از قابلیتهای ضد میکروبی گیاهان دارویی و تکنیکهای پیشرفته، عصارهها و اسانسهای روغنی این گیاهان به عنوان راهکارهای طبیعی و مؤثر در صنعت غذایی معرفی شدهاند.
در این راستا، پژوهشگران موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی موفق به تولید نانوامولسیونهای اسانس روغنی رزماری با استفاده از فناوری فراصوت شدند. این مطالعه نشان داد که استفاده از نانوامولسیونها میتواند به کاهش فساد پس از برداشت پرتقال کمک کند.
شرایط بهینه تولید این نانوامولسیونها شامل شدت فراصوت ۹۵% و زمان صوتدهی ۲۱۰ ثانیه تعیین شده است.
نتایج این تحقیق گواهی بر کارایی بالای نانوامولسیونهای اسانس رزماری در حفظ کیفیت و ماندگاری محصولات کشاورزی است.این تحقیق توسط جناب آقای دکتر عادل میرمجیدی هشتجین عضو هیأت علمی بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت انجام شد.