کودهای آلی؛ انواع، ویژگی ها و موارد استفاده

پایگاه خبری DA1news: کودهای آلی کودهایی هستند که از منابع بیولوژیکی مانند حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسم ها تهیه می شوند.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، کودهای آلی به عنوان یک بهبود دهنده خاک قبل از رشد محصولات، یا به عنوان یک افزودنی بسته به میزان رشد محصولات است که در این نوشتار یک نمای کلی برای کودهای آلی و همچنین کاربردها و اصول آنها ارائه می دهد.

نمونه های معمولی از کودهای آلی کودهایی هستند که از پودر ماهی و پودر روغن تهیه می شوند. اگرچه آنها اساساً از مواد آلی ساخته می شوند، اما برخی از کودها مانند کود مرغی و خاکستر گیاهان غیر آلی هستند اما همچنان در دسته کودهای آلی قرار می گیرند.

موارد استفاده از کودهای آلی
کودهای آلی برای تامین مجدد مواد مغذی در خاک و بهبود حاصلخیزی خاک استفاده می شود. کودهای آلی با اثرات کمتر فوری اما ماندگارتر مشخص می شوند.

به این ترتیب، آنها دو کاربرد دارند: به عنوان یک بهبود دهنده خاک قبل از رشد محصولات، یا به عنوان یک افزودنی بسته به میزان رشد محصولات. استفاده از هر دو آسان است زیرا فرآیند به سادگی مخلوط کردن آن در خاک یا پاشیدن آن در بالای خاک است.

انواع کودهای آلی
از آنجایی که انواع مختلفی از کودهای آلی وجود دارد، درک ویژگی های هر کدام و استفاده بهینه از آنها مهم است.

1. کیک روغنی
کیک روغنی، شیره دانه های سویا یا کلزا است که روغن از آن جدا می شود. در بین کودهای آلی، کیک روغنی به ویژه سرشار از نیتروژن است و همچنین حاوی اسید فسفریک و پتاسیم است.

2. سبوس برنج بدون چربی
سبوس برنج بدون چربی پودری است که هنگام صیقل دادن برنج قهوه ای تولید می شود. حاوی سطوح بالایی از نیتروژن، اسید فسفریک، پتاسیم، ویتامین ها و قند است.

3. علف و خاکستر چوب
خاکستر علف خاکستری است که پس از سوزاندن برگ های افتاده، علف های مرده و سایر گیاهان گیاهی تولید می شود. علاوه بر پتاسیم بالا، حاوی آهک و اسید فسفریک نیز می باشد.

4. کود مرغ
کود مرغی کودی است که از خشک کردن، تخمیر و کربن کردن کود مرغی به دست می‌آید که به آن کود مرغی نیز می‌گویند. حاوی تعادل خوبی از نیتروژن، اسید فسفریک و پتاسیم است و همچنین سرشار از منیزیم و کلسیم است.

5. پودر ماهی
پودر ماهی از جوشاندن ماهی، خارج کردن آب و روغن و سپس خشک کردن آن به صورت پودر تهیه می شود. سرشار از نیتروژن و اسید فسفریک است.

6. پودر استخوان
پودر استخوان با فشار دادن و بخارپز کردن استخوان های خوک یا مرغ در دمای بالا و سپس خشک کردن و آسیاب کردن آنها به دست می آید. غنی از اسید فسفریک است و همچنین حاوی مقدار کمی نیتروژن است.

ویژگی های کودهای آلی
1. مزایا
بسیار پایدار
کودهای آلی ماندگاری بیشتری نسبت به کودهای شیمیایی دارند زیرا پس از تجزیه توسط میکروارگانیسم ها توسط ریشه گیاهان جذب می شوند. بنابراین، کودهای آلی به کندی کار می کنند و برای مدت طولانی موثر باقی می مانند.

بهبود محیط خاک
استفاده از کودهای آلی باعث فعال شدن میکروارگانیسم های مفید در خاک می شود. فعال شدن میکروارگانیسم های مفید باعث تراکم خاک می شود که به نوبه خود تهویه خاک، حفظ آب، زهکشی و حفظ کود را بهبود می بخشد. استفاده از کودهای آلی باعث بهبود محیط خاک و ایجاد محیط خاکی مناسب برای کشت محصولات می شود.

می توان انتظار داشت که عناصر ضروری ردیابی عرضه شود
عناصر کمیاب ضروری برای گیاهان عبارتند از مس و روی. کودهای آلی حاوی عناصر مختلفی هستند، بنابراین می توان انتظار داشت که استفاده از کودهای آلی برای تامین این عناصر کمیاب ضروری باشد.

2. معایب
اثر فوری کم
کودهای آلی توسط میکروارگانیسم های موجود در خاک تجزیه می شوند و در نتیجه به مواد مغذی تبدیل می شوند که گیاهان می توانند جذب شوند. بنابراین کودهای آلی اثر فوری ندارند و زمان می برد تا اثرات آنها آشکار شود.

تنظیم مقدار مشکل است
کودهای آلی از طریق عملکرد میکروارگانیسم ها موثر هستند، بنابراین اثربخشی آنها ممکن است بسته به درجه فعال شدن میکروارگانیسم ها متفاوت باشد. به طور خاص، در محیطی که میکروارگانیسم‌ها به راحتی فعال می‌شوند، تجزیه می‌تواند به راحتی انجام شود و می‌توان انتظار داشت که تأثیر زیادی داشته باشد.

از سوی دیگر، در محیطی که میکروارگانیسم‌ها به راحتی فعال نمی‌شوند، تأثیر ممکن است کم باشد. در مقایسه با کودهای شیمیایی، کودهای آلی با مشکل در تنظیم مقدار بر اساس هدف مشخص می شوند.

آنها می توانند گاز و بو ایجاد کنند
کودهای آلی توسط میکروارگانیسم های موجود در خاک تجزیه می شوند و به مواد مغذی تبدیل می شوند که گیاهان می توانند جذب شوند. توجه به این نکته ضروری است که گازها و بوها ممکن است در طی این فرآیند تولید شوند. به طور خاص، گازها می توانند به ریشه گیاهان آسیب بزنند و بوی تند می تواند حشرات و پرندگان را جذب کند.