با ما همراه باشید

علوم و آموزش

مصرف فیبر زیاد ممکن است به مبارزه با ام اس کمک کند

منتشر شده

در

به گزارش DA1news: محققان دانشگاه “راتگرز” آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کردند، مصرف فیبر زیاد ممکن است به مبارزه با ام اس کمک کند.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی و به نقل از اس اف، نتایج مطالعه اخیر محققان نشان داده مصرف فیبر بسیار به سادگی می‌تواند به کند کردن پیشرفت اِم‌اِس(Encephalomyelitis Disseminata یا Multiple Sclerosis) کمک کند. بهترین منابع غذایی دارای فیبر، میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل هستند.

محققان دانشگاه راتگرز می‌گویند، تحقیقاتشان نشان می‌دهد که ایجاد تغییرات رژیم غذایی می‌تواند باعث کاهش سرعت ام‌اس شود. این مطالعه که در دپارتمان نورولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه انجام شد، بر اساس تحقیقات قبلی است که ارتباط بین ارگانیسم‌های میکروسکوپی در دستگاه گوارش(به‌عنوان میکروبیوم روده شناخته می‌شود) و ام‌اس را مشاهده کرده بود. محققان با حرکت رو به جلو در حال آماده سازی آزمایش‌هایی با تمرکز بر تغییرات رژیم غذایی در بیماران انسانی مبتلا به ام اس هستند.

“کوئیچی ایتو”(Kouichi Ito) استادیار عصب‌شناسی و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: عادات غذایی ناسالم مانند مصرف فیبر کم و چربی زیاد ممکن است در افزایش شدید ابتلا به بیماری ام‌اس در ایالات متحده نقش داشته باشد. در کشورهایی که مردم فیبر بیشتری می‌خورند، ام اس بسیار کمتر شایع است.

بر اساس برآوردها، ام اس، یک بیماری تخریب کننده عصبی است که مشخصه آن حمله سیستم ایمنی بدن به پوشش محافظ اعصاب مغز، نخاع و چشم است و نزدیک به یک میلیون بزرگسال آمریکایی به این بیماری مبتلا هستند.

مطالعات قبلی متعددی بین میکروبیوم‌های روده بیماران مبتلا به ام‌اس و افراد سالم تمایز قائل شده‌اند، اما به گفته پروفسور ایتو، همه آن پروژه‌های قبلی به ناهنجاری‌های متفاوتی اشاره کرده‌اند که تشخیص اینکه کدام تغییر، در صورت وجود به طور خاص باعث پیشرفت بیماری می‌شود، تقریبا غیرممکن است.

محققان در این تحقیق که توسط “سودهیر کومار یاداو”(Sudhir Kumar Yadav) رهبری شد، از موش‌های مهندسی شده با ژن‌های مرتبط با ام اس استفاده کردند. پس از آن محققان این مطالعه ارتباط بین تغییرات باکتری روده و یک بیماری شبیه ام اس را که به عنوان آنسفالومیلیت خودایمنی تجربی(EAE) شناخته می‌شود، ردیابی کردند.

همانطور که این جوندگان بالغ و بزرگ‌تر می‌شدند، همزمان آنسفالومیلیت خودایمنی تجربی و یک بیماری التهابی روده به نام کولیت ایجاد می‌شد که نویسندگان مطالعه با مشاهده این امر به افزایش جذب سلول‌های التهابی(نوتروفیل‌ها) به روده بزرگ و تولید پروتئین ضد میکروبی معروف به لیپوکالین ۲(Lcn-۲) اشاره کردند.

آنها به دنبال شواهدی بودند که نشان دهد ممکن است همان فرآیندها در انسان‌هایی که مبتلا به ام اس هستند اتفاق بیفتد. در گام بعد محققان سطوح بالایی از لیپوکالین ۲ را در نمونه مدفوع بیماران ثبت کرد. این مشاهدات با کاهش تنوع باکتریایی و همچنین افزایش سطوح دیگر نشانگرهای التهاب روده مرتبط بود. همچنین، محققان دریافتند باکتری‌های شناخته شده برای کاهش بیماری التهابی روده در مقادیر کمتر در مدفوع بیماران مبتلا به ام‌اس با سطوح لیپوکالین ۲ بالاتر یافت می‌شود.

در مجموع، این یافته‌ها نشان می‌دهند که سطوح لیپوکالین ۲ مدفوع ممکن است در واقع به عنوان یک نشانگر حساس برای تشخیص تغییرات میکروبیوم روده ناسالم در بیماران ام‌اس عمل کند. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که پیروی از یک رژیم غذایی با فیبر بالا که قبلاً برای کاهش التهاب روده مناسب شناخته شده بود، ممکن است به مبارزه با ام اس نیز کمک کند.

یافته‌های این مطالعه در مجله Frontiers in Immunology منتشر شده است.

ادامه مطلب
تبلیغات
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علوم و آموزش

فناوری خشک‌سازی پوست انار رونمایی شد

با هدف توسعه فناوری‌های نوین و ارزش آفرینی از ضایعات انار، کارگاه آموزشی «فناوری‌های پاک در فرآوری انار» با نمایش خشک‌سازی پوست انار در تنها ۱۸ دقیقه و با حفظ ترکیبات دارویی ارزشمند، در پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه برگزار شد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: کارگاه فناوری‌های پاک در فرآوری انار در جشنواره ملی انار ساوه برگزار شد.

به گزارش داوان نیوز، وحیده نرجسی، سرپرست پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از برگزاری کارگاه آموزشی «فناوری‌های پاک در فرآوری انار» در دومین روز از چهارمین جشنواره ملی انار ساوه خبر داد.

این کارگاه تخصصی در روز جمعه هفتم آذرماه ۱۴۰۳ در این پردیس برگزار شد و مورد استقبال تجار، صادرکنندگان و تولیدکنندگان صنعتی فرآورده‌های انار شهرستان ساوه، روسا و کارشناسان این پردیس و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، قرار گرفت.

در این کارگاه، عباس رنجی، مدیرعامل شرکت پارسی گیل، به عنوان مدرس، توضیحات مبسوطی در خصوص تکنولوژی دستگاه‌های نوین ارائه نمود و دستگاه خشک‌سازی خانگی را به طور عملی رونمایی و معرفی کرد. در این رونمایی، پوست انار در مدت زمان کوتاه ۱۸ دقیقه و با حفظ ترکیبات ارزشمند فنولی و آنتی‌اکسیدانی خشک شد.

دکتر نرجسی در حاشیه این کارگاه با اشاره به تولید حدود ۵۰ درصدی پوست انار به عنوان ضایعات در حوزه‌های خانگی، صنعتی و نیمه‌صنعتی شهرستان ساوه، که تاکنون بهره‌برداری اقتصادی مناسبی از آن صورت نگرفته است، اظهار داشت: با توجه به وجود بالاترین سطوح ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در پوست انار که از ارزش غذایی و دارویی بسیار بالایی برخوردار است، بهره‌گیری از این فناوری‌های پاک می‌تواند نقش به‌سزایی در تکمیل زنجیره ارزش افزوده محصول استراتژیک انار ایفا کند.

سرپرست پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه افزود: استفاده از این دستگاه‌ها در سطوح مختلف، در کنار تولید فرآورده‌های متعارف مانند آب، کنستانتره و رب انار، نه تنها از هدررفت این ماده باارزش جلوگیری می‌کند، بلکه سبب رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال برای بهره‌برداران حوزه انار در شهرستان ساوه خواهد شد.

در پایان این کارگاه، مقرر شد در راستای توسعه این فناوری و عینی‌سازی نتایج آن، یک دستگاه در ابعاد نیمه‌صنعتی توسط شرکت پارسی گیل در اختیار یکی از تولیدکنندگان فرآورده‌های انار قرار گیرد تا پروژه پایلوت تولید صنعتی پوست انار خشک در شهرستان ساوه آغاز گردد.

ادامه مطلب

علوم و آموزش

طرح برتر «رویداد ملی فناورانه انار» معرفی شد

در نخستین رویداد ملی فناورانه انار، طرح نوآورانه دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس با موضوع «غنی‌سازی خاک و کاهش مصرف آب به روش شبه‌گلدانی» که راهکاری برای مقابله با چالش‌های عمده باغداران انار است، به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: طرح نوآورانه «شبه‌گلدانی» پژوهشکده مرکبات، طرح برتر نخستین رویداد ملی فناورانه انار شد.

به گزارش خبرنگار داوان نیوز، نخستین رویداد ملی فناورانه انار با معرفی طرح‌های برتر به کار خود پایان داد. در این رویداد که با حضور ۳۷ ایده فناورانه از سراسر کشور برگزار شد، طرح دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس با موضوع «غنی‌سازی خاک و کاهش مصرف آب در باغ‌های انار به روش شبه‌گلدانی» به عنوان طرح برتر انتخاب شد.

این رویداد ملی میزبان پژوهشگران و صاحبان ایده بود که پس از ارزیابی‌های اولیه، ۲۷ طرح برای ارائه انتخاب شدند و در نهایت، ۱۰ طرح به مرحله نهایی راه یافتند.

بر اساس رأی هیأت داوران تخصصی، طرح دکتر محمدرضا وظیفه‌شناس، عضو هیأت علمی پژوهشکده مرکبات و مروج ارشد انار کشور، که با سه ایده فناورانه در این رویداد حضور یافته بود، موفق به کسب عنوان برتر شد. این طرح نوآورانه، راه‌حلی مؤثر برای بهینه‌سازی مصرف آب و افزایش حاصلخیزی خاک در باغ‌های انار ارائه می‌دهد.

دکتر وظیفه‌شناس علاوه بر عضویت در هیأت علمی پژوهشکده، معاونت پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد را نیز بر عهده دارد.

برگزاری چنین رویدادهایی، نقش بسزایی در شناسایی و شکوفایی ظرفیت‌های فناورانه بخش کشاورزی و توسعه پایدار این صنعت دارد.

ادامه مطلب

علوم و آموزش

بیوتکنولوژی به کمک صرفه‌جویی در مصرف آب آمد

یک نوآوری فرانسوی در حوزه کشاورزی پایدار، مصرف آب را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد. این فناوری که بر پایه مولکول‌های طبیعی گیاهی (فیتواسترول‌ها) توسعه یافته، به محصولات کمک می‌کند تا با کم‌آبی سازگار شده و در برابر تغییرات اقلیمی مقاومت کنند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: در پی تشدید تغییرات اقلیمی و افزایش دوره‌های خشکسالی، یک شرکت نوپای فرانسوی با استفاده از بیوتکنولوژی، راه‌حلی امیدبخش برای کاهش مصرف آب در کشاورزی ارائه کرده است. این نوآوری می‌تواند آینده تولید غذا در سراسر جهان را متحول کند.

به گزارش داوان نیوز، نسل جدیدی از نوآوران حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی در اروپا در حال بازتعریف روش‌های تولید مواد غذایی تحت شرایط سخت اقلیمی هستند. در میان این پیشگامان، شرکت «الیسیت پلنت» (Elicit Plant) فرانسوی به‌دلیل توسعه فناوری که به گیاهان در مقابله با کم‌آبی کمک می‌کند، شناخته شده است.

دفتر مرکزی این استارتاپ که در عین حال یک مرکز تحقیقاتی و زمین آزمایش است، مجهز به آزمایشگاه‌های پیشرفته زیست‌شناسی و شیمی و همچنین یک واحد تولیدی کوچک می‌باشد. در این مرکز، تیمی بین‌المللی از دانشمندان مشغول تبدیل ایده‌های تحقیقاتی به راه‌حل‌های عملی و قابل اجرا در مزرعه هستند.

کلید این فناوری، استفاده از «فیتواسترول‌ها» است. به گفته «امریک مولین»، مهندس زراعت و مدیر ارشد عملیات الیسیت پلنت، «فیتواسترول‌ها مولکول‌های طبیعی هستند که در تمام گیاهان یافت می‌شوند. آنها به تنظیم تبادلات سلولی گیاه کمک کرده و آن را قادر می‌سازند تا با تنش‌های محیطی مختلف، از جمله کم‌آبی، سازگار شود.»

نتایج ملموس: ۲۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب
داده‌های میدانی این شرکت، اثربخشی چشمگیر این فناوری را تأیید می‌کند. «مگدالنا کوتنیک»، رئیس آزمایشگاه‌های الیسیت پلنت، در این باره می‌گوید: «ما بر روی طیف وسیعی از محصولات از جمله ذرت، سویا، آفتابگردان و غلات کار می‌کنیم. آزمایش‌های میدانی به وضوح نشان داده‌اند که گیاهان ذرت تیمار شده با این فناوری، به طور متوسط ۲۰ درصد آب کمتری در مقایسه با گیاهان untreated مصرف می‌کنند.»
این محصول در دسته «محرک‌های زیستی» قرار می‌گیرد که برای اولین بار در دهه ۱۹۹۰ معرفی شدند و از سال ۲۰۲۲ تحت مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

گسترش در بازار اروپا
مولین با اشاره به موفقیت‌های قانونی این شرکت می‌افزاید: «ما یکی از اولین مجوزهای اروپایی را دریافت کردیم که به ما امکان می‌دهد با همان مجوز در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا فعالیت توزیع داشته باشیم. این یک فرصت استثنایی برای گسترش سریع فناوری ما محسوب می‌شود.»

با توجه به تشدید بحران‌های آب‌وهوایی، راه‌حل‌هایی که به بهره‌وری بیشتر آب در کشاورزی کمک می‌کنند، دیگر یک گزینه لوکس نیستند، بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای امنیت غذایی جهان به شمار می‌روند. کار شرکت الیسیت پلنت نمادی از توانمندی بیوتکنولوژی کشاورزی اروپا در ارائه همزمان نوآوری علمی و تأثیر ملموس در مزرعه است.

 

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.