مشکل جهانی؛ مدیریت مصرف آفتكش‌ها و باقیمانده سموم

پایگاه خبری DA1news: وضعیت باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی در سطح بین‌المللی و تصمیمات کمیته بین‌المللی کدکس باقیمانده آفتکش‌ها و همچنین در کشور و همچنین تحقیقات و هشدارهای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور موجب شده است که انتقال آخرین تحقیقات و انتقال یافته های در این خصوص موضوع همیشگی برای فعالان کشاورزی شود.

به گزارش اخبار رووزانه کشاورزی به نقل از  روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در جمع کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، به آخرین موضوعات مربوط به آفتکش ها پرداخت.
بر اساس این گزارش، دوره آموزشی «باقیمانده آفتکش‌ها در محصولات کشاورزی و مخاطرات زیست محیطی آن» با تدریس کاظم رمضانی عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفتکش‌ها و مسئول کمیته کدکس باقیمانده آفتکش ها (CCPR) برای کارشناسان بخش دولتی و خصوصی و کشاورزان پیشرو در سالن جلسات باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد.

رمضانی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت باقیمانده سموم در محصولاتی مانند کشمش و پسته در سطح بین‌المللی و تصمیمات کمیته بین‌المللی کدکس باقیمانده آفتکش‌ها خصوص آخرین موضوعات مربوط به آفتکش ها عنوان کرد: در کشاورزی مدرن حذف کامل آفتکش‌ها امکان پذیر نیست و برای حفظ سلامت محصول و محیط زیست مدیریت مصرف آنها ضروری است.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور در ادامه در خصوص فاکتورهای مرتبط با پایداری آفتکش‌ها در خاک و آب، اثرات سوء علفکش‌ها بر گیاهان حساس در تناوب‌های زراعی و همچنین سلامت محصولات کشاورزی با تاکید بر باقیمانده آفتکش ها و استاندارد های مرتبط با آن گفت: برخی از آفتکش ها به دلیل پایداری نسبتا بالا ممکن است در طی سالیان متوالی در خاک تجمع یافته و وارد زنجیره غذایی شوند، و برخی از علفکش هایی که باقیمانده آنها به دلیل خصوصیات فیزیکی- شیمیایی در خاک پایداری نسبتا بالا دارند می توانند به گیاهان حساس در تناوب های زراعی آسیب وارد کنند.

وی با اشاره به آخرین یافته‌های بین‌المللی و برنامه اتحادیه اروپا برای غلبه بر مشکلات و چالش های باقیمانده افتکش ها را با دو اصل آموزش و پیشگیری در سلامت محصول کشاورزی افزود: پایش باقیمانده آفتکش ها در محصول نهایی در دنیا منسوخ شده و باید رویکرد ما به تولید فرآیند محور و مراقبت از ابتدای چرخه تولید و از مزرعه تا سفره باشد تا امکان ردیابی و شناسایی وجود داشته باشد.