دهقان پور تاکید کرد: نقش آفرینی حفظ نباتات در جلوگیری از کاهش عملکرد

پایگاه خبری DA1news: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تامین امنیت غذایی وظیفه اصلی جهاد کشاورزی است و حفظ نباتات به عنوان یکی از ارکان اصلی در تحقق امنیت غذایی می تواند نقش آفرینی کند.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی ابراز کرد: تامین امینت غذایی چهار مولفه تولید مطلوب و بهینه، کیفیت تولید، دسترسی مردم به محصولات تولیدی و نهایتا بحث پایداری تولید را شامل می شود.

دخقان پور گفت؛ 6 دهه فعالیت سازمان ارزشمند و توانمند حفظ نباتات نشان داده است که این سازمان در دستیابی به تولید مطلوب و بهینه و جلوگیری از کاهش عملکرد نقش بسزایی دارد.

این مقام مسئول ابراز کرد: شبکه های پیش آگاهی گسترده سازمان حفظ نباتات و اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت یکپارچه و مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری ها نشان دهنده نقش این سازمان در تامین غذایی است.

دهقان پور با اشاره به اقدامات اثرگذار سازمان حفظ نباتات در تولید محصول کیفی و پایداری تولید اظهار داشت: دستیابی به حداقل میزان سن زدگی در تولید محصول استراتژیک گندم و نظارت بر باقیمانده سموم و آفت کش ها و مدیریت این موضوع از موارد اقدامات سازمان حفظ نباتات است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه مبارزه هوشمندانه با استفاده از فناوری های روز و نرم افزارهای مختلف از جمله اقدامات خوب صورت گرفته در حوزه حفظ نباتات است، اظهار کرد: برای اولین بار در کشور “مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی” در استان فارس ایجاد شده است که در این مرکز حوزه فعالیت حفظ نباتات در زمینه مدیریت عالمانه جلوه پیدا می کند.

ناهنجاری های اقلیمی و تاثیر منفی این موضوع بر مدیریت آفات و بیماری از دیگر موضوعاتی بود که این مقام مسئول به آن پرداخت و افزود: استان های جنوبی کشور درگیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما و زوال مرکبات هستند که علی رغم تلاش های صورت گرفته توسط سازمان حفظ نباتات، کنترل موفق آفت و بیماری مذکور نیاز به نگاه ویژه و اقدامات موثرتری دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در عرصه های تولیدی با بیماری های نوپدید، آفات نوظهور و مقاومت علف های هرز به علفکش ها مواجه هستیم، تصریح کرد: با هدف عارضه یابی، تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، اجرای طرح “افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی” از دو سال گذشته در دستور کار این سازمان قرار گرفت.