استان یزد تنها تولیدکننده‌ پاپایا در ایران

پایگاه خبری DA1news: استان یزد با مساحت 76469 کیلومتر مربع تولیدکننده‌ی اختصاصی میوه‌ی استوایی «پاپایا» است. این میوه در شهرستان‌های خاتم، یزد و مهریز به‌صورت گلخانه‌ای تولید می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، استان یزد به دلیل خشکی آب‌وهوا و اندک بودن میزان بارندگی، کمترین منابع آب کشاورزی را در اختیار دارد. عمده‌ی محصولات کشاورزی این استان در شهرستان‌های خاتم و ابرکوه تولید می‌شود. محصولاتی همچون گندم، ذرت، زرد‌آلو، انار، بادام، پسته و انگور در این شهرستان‌ها تولید می‌شود و اغلب با شهرستان‌های شمال فارس مبادلات کشاورزی انجام می‌دهند.

در سال‌های اخیر با توجه به بازده بالای محصولات گلخانه‌ای و همچنین مبارزه با کم‌آبی در منطقه‌ی هرات گلخانه‌های زیادی شکل گرفته‌اند که تولیدات متنوعی همچون خیار، گوجه‌فرنگی، آلوئه‌ورا و فلفل دلمه‌ای را روانه بازار کرده ‌است.
یکی از موفق‌ترین کشت‌های گلخانه‌ای شهر هرات میوه‌ی استوایی «پاپایا» ‌است که برای نخستین‌بار در ایران به‌صورت گلخانه‌ای به عمل آمده ‌است.

از دیگر محصولات کشاورزی استان یزد می‌توان به خرما اشاره کرد که در شهرستان بافق تولید می‌شود. علاوه‌بر شهرستان‌های نام‌برده در شهرستان بهاباد کشت زعفران و در شهرستان‌های اشکذر و یزد نیز کشت گلخانه‌ای رواج دارد.

منطقه‌ی قاسم‌آباد در جنوب شهر یزد از قدیم محل کاشت محصولات صیفی و سبزیجات بوده‌ است. همچنین کاشت برنج به‌طور محدودی در مناطقی از شهرستان مهریز و طبس رواج دارد که سطح زیر کشت آن تقریباً ۶۰ هکتار است.

به دلیل کم‌آبی کشت دیم در استان یزد رواج ندارد؛ به‌استثنای کشت دیم گیاهان دارویی در دامنه‌های شیرکوه. از دیگر مناطق کشاورزی استان یزد می‌توان شهرستان‌های تفت، اردکان و میبد را نام برد. در این شهرستان‌ها بیشتر محصولات باغی مانند انار به عمل می‌آید.