با ما همراه باشید

استان ها

افزایش دما و کاهش تعرفه صادرات پیاز/ افزایش تولید و اشباع محصول 

منتشر شده

در

پایگاه خبری DA1news: بعد از کاهش تعرفه صادرات پیاز در چند مرحله از ۱۰۰ درصد به ۶۰ و ۴۰ درصد اکنون نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس از کاهش آن به ۱۰ درصد خبر می‌دهد ولی کشاورزان همچنان گلایه دارند و می‌گویند بر روی قیمت‌ها تاثیر نگذاشته و پایین است.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی با اینکه تعرفه در چند مرحله کاهش یافته قیمت پیاز ۶۰ تا ۷۰ هزار ریال فروخته می‌شود و کشاورزان می گویند افزایش دما هم موجب تسریع در رشد پیاز و افزایش تولید شده که این خود بیشتر بازار را اشباع می‌کند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: تعرفه پیاز به ۴۰ درصد و از شنبه هفته جاری به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد اما این کاهش ۳۰ درصدی تا اعمال آن کمی زمان می برد که روز گذشته نامه آن هم به گمرک ابلاغ شده است.
ذبیح الله اعظمی با بیان اینکه منتظر اعمال مصوبه کاهش تعرفه هستیم افزود: البته کاهش تعرفه به ۴۰ درصد هم روی قیمت پیاز تاثیر می‌گذاشت اما عوامل جانبی مانع این تاثیر شد.
وی ادامه داد: دیشب جلسه‌ای با حضور معاون دیپلماسی وزیرامور خارجه و تعدادی از کشاورزان جنوب کرمان و چند استان دیگر تشکیل شد و در مورد رفع موانع صادرات سیب زمینی، پیاز و خیار خاردار گفت و گو شد.
وی یادآور شد: مشکلاتی که برای پیاز وجود دارد با افزایش برداشت سیب زمینی ممکن است دامنگیر این محصول هم شود بنابراین یکی از موارد مطرح شده در این دیدار یافتن بازارهای هدف برای سیب زمینی بود.
اعظمی با بیان اینکه معاون وزیر در این جلسه با سفرای کشورهای مدنظر کشاورزان تماس گرفت ادامه داد: با سفیر کشور روسیه برای صادرات خیار خاردار، سفرای ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان و عراق بویژه اقلیم کردستان برای رفع موانع صادرات سیب زمینی و پیاز تماس گرفته شد.
وی اضافه کرد: معاون وزیر تاکید کرد کارهای انجام شده به وزارت امور خارجه گزارش شود.
نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس افزود: هر بازرگان و صادرکننده محصولات کشاورزی به هر کشوری از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتحادیه اوراسیا، پاکستان، افغانستان و عراق بلافاصله درخواست دهند و با سفرا مرتبط شوند تا خود به آن کشور سفر کنند و با بخش اقتصادی آن کشور گفت و گو داشته باشند و بتوانند زمینه صادرات را فراهم آورند.

فرماندار جیرفت: کاهش تعرفه بر قیمت پیاز تاثیر نداشته
فرماندار شهرستان جیرفت هم درباره تعرفه صادرات پیاز گفت: تعرفه پیاز ۱۰۰ صدی بود و پیاز صادر نمی شد، اکنون برداشت پیاز به اوج رسیده که با پیگیری های نماینده و استاندار این تعرفه به ۶۰ درصد کاهش یافت و سپس این تعرفه را به ۴۰ درصد رساندند اما هنوز بر قیمت پیاز تاثیری نداشته و قیمت آن حتی به ۶۰ هزار ریال کاهش یافته است.
احمد بلندنظر با بیان اینکه کشاورزان کاملا ناراضی و نگران هستند اضافه کرد: تعرفه ها در اوج تولید باید برداشته شود و وقتی مصرف داخل افزایش یافت و میزان پیاز در داخل کاهش پیدا کرد آن زمان تعرفه افزایش یابد.

یک کشاورز: وزارت جهاد بدقولی کرد
یک کشاورز جیرفتی هم به خبرنگار ایرنا گفت: وزیر جهاد کشاورزی بدقولی کرد و با اینکه گفته بود صادرات را ممنوع نمی کند و کشور نیاز به ارزآوری دارد اما ناگهان تعرفه را ۱۰۰ درصد کرد.
ولی محمد درینی افزود: وزارت جهاد کشاورزی می توانست تعرفه را پلکانی و به مرور افزایش دهد تا به کشاورزان فشاری وارد نشود.
وی یادآور شد: روز ۲۰ آذر اعلام کردند که تعرفه ۱۰۰ درصدی در روز ۲۲ آذر اعمال می‌شود و هیچ فرصتی نبود اما وقتی می خواهند تعرفه را کاهش دهند پلکانی و با تاخیر آن را انجام می‌دهند.
درینی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی و دمای بالا موجب شده پیاز زودتر برسد و پیاز دپو شده است ادامه داد: اگر پیاز زیر ۱۰۰ هزار ریال فروخته شود کشاورز متضرر می شود؛ البته این میانگین است و برخی عملکرد بهتری داشته اند که ۹۰ هزار ریال و برخی عملکرد پایین تری دارند و تولیدشان کمتر است که اگر ۱۱۰ هزار ریال نفروشند متضرر می شوند.
وی با اشاره به اینکه خودم پیاز را به قیمت ۷۰۰ هزار ریال به بازار تهران فروخته ام بیان کرد: تاجرهای ایرانی پیاز را از ازبکستان به کشورهای دیگر همچون امارات صادرات می کنند و رقبای دیگر همچون روسیه، ازبکستان و بخشی از ترکیه جای ما را گرفته‌اند.
این کشاورز با بیان اینکه با حجم تولید فعلی تعرفه کاملا باید برداشته شود و حتی مشوق های صادراتی اعمال شود اضافه کرد: دولت می گوید روز پنجم همین کاهش تعرفه اجرایی می شود البته دفعه پیش هم گفتند بعد از تصویب باید ۱۵ روز بگذرد اما نمی دانیم چرا وقتی تعرفه را افزایش می‌دهند این مهلت را نمی دهند.
درینی ادامه داد: می‌گویند الگوی کشت را پیش ببرید اما هیچ محصولی را به ما معرفی نمی کنند که معادل سیب زمینی و پیاز یا ۱۰ درصد کمتر هم سود داشته باشد.
وی افزود: کشور هم نیاز به این محصولات دارد و نمی توان از کشورهای دیگر پیاز و سیب زمینی وارد کرد.
درینی با اشاره به اینکه ما خلاء تولید مناطق سردسیر کشور را پر کرده‌ایم یادآور شد: کشاورز امنیت غذایی کشور را تامین می‌کند و محصول پاک و ارگانیک به جامعه می‌دهد که به شکل واردات این محصول وارد نمی‌شود.
وی تاکید کرد: جنوب کرمان صنعتی نیست و ۹۰ درصد شغل مردم کشاورزی است که مسئولان باید بیشتر توجه کنند تا این مشاغل حفظ شود.

 

منبع: ایرنا

استان ها

گل محمدی تاکید کرد: تمرکز بر پژوهش، راهبرد توسعه انار

رئیس سازمان تات، در حاشیه جشنواره ملی انار، از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی پردیس تخصصی تحقیقات انار ساوه بازدید کردند.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: غلامرضا گل محمدی در بازدید از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، از دستاوردهای پژوهشی و کلکسیون کم‌نظیر ژنتیکی این مرکز، به عنوان قطب علمی انار کشور، تقدیر کرد.

به گزارش داوان نیوز، در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره ملی انار ساوه، دکتر غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، از پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه بازدید به عمل آوردند.

در این بازدید، دکتر وحیده نرجسی، سرپرست پردیس انار، با ارائه گزارشی، به تشریح تاریخچه، ماموریت ها و دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. وی با اشاره به جایگاه پردیس انار ساوه به عنوان قدیمی ترین و تنها ایستگاه تخصصی تحقیقات انار در کشور، بر اهمیت کلکسیون ژرم پلاسم این مرکز تاکید کرد.

در ادامه، رئیس سازمان تات از بخش های مختلف این پردیس از جمله ساختمان های اداری و آموزشی، هنرستان کشاورزی، کارگاه های ماشین آلات و سالن پرایش قارچ دیدن کردند.

بازدید از غرفه ارقام متنوع انار در جشنواره

همچنین دکتر گل محمدی  همراه دکتر محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این جشنواره در مسجد تاریخی جامع ساوه حاضر شدند و از غرفه پردیس تحقیقات انار ساوه که نمونه های متعددی از ارقام مختلف انار کشور را در معرض نمایش گذاشته بود، بازدید کردند.

در این غرفه، توضیحاتی در خصوص ارقام تجاری انار و دستاوردهای تحقیقاتی این پردیس، از جمله “سایبان کارآمد با ۵۰ درصد سایه‌دهی” برای باغات انار ارائه شد. همچنین چالش های پرورش رقم وارداتی “واندرفول” در شرایط اقلیمی شهرستان ساوه از دیگر موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این بازدید سطح عالی، نشان از توجه ویژه مسئولان کشوری به توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و به ویژه در حوزه استراتژیک انار دارد.

در این بازدید دکتر حسین فرازمند و دکتر محمودپور معاونین سازمان تات و صفرنژاد رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور حضور داشتند.

ادامه مطلب

استان ها

ساری میزبان بیست‌وششمین دوره «تاثریا»

با تمرکز بر هشت محور اصلی از فناوری‌های نوین فرآوری تا تبدیل ضایعات کشاورزی، رویداد «تاثریا» در مازندران برگزار می‌شود تا راهکارهای نوآورانه برای صنایع تبدیلی کشاورزی ارائه دهد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: بیست‌وششمین دوره «تاثریا» با محوریت صنایع تبدیلی کشاورزی در مازندران برگزار می‌شود.

به گزارش داوان نیوز، هلدینگ پیشگامان توسعه فرآیند دانش و مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه شریف، با همکاری پارک علم و فناوری استان مازندران، بیست‌وششمین دوره رویداد «تاثریا» را با تمرکز بر «صنایع تبدیلی کشاورزی» برگزار می‌کند.
این رویداد تخصصی که در تاریخ ۱۹ آذرماه سال جاری در شهر ساری برگزار خواهد شد، با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی طراحی شده است.

محورهای اصلی رویداد شامل موارد زیر است:
• فناوری‌های نوین فرآوری و بسته‌بندی
• زنجیره ارزش هوشمند
• صنایع لبنی و پروتئینی نوین
• فناوری‌های افزایش ماندگاری محصولات
• کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی
• صنایع غذایی نوین
• تبدیل ضایعات به محصولات با ارزش افزوده
ک فناوری‌های نوین در صنایع روغن‌کشی و عصاره‌کشی
مخاطبان این رویداد عبارت‌اند از:
• صاحبان تیم‌های استارت‌آپی
• کسب‌وکارهای پایدار و نوآور
• فعالان اقتصاد پیشرو
سازوکارهای حمایتی این رویداد نیز شامل موارد زیر خواهد بود:
• حمایت مالی و سرمایه‌گذاری
• تسهیل همکاری صنعتی
• توسعه بازار و شبکه توزیع

متقاضیان تا تاریخ ۱۵ آذر ماه فرصت دارند طرح‌های خود را از طریق لینک زیر ارسال نمایند:
https://pishgamanhub.com/tasoraya-event/tasoraya-event-registration/

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، این رویداد فرصت مناسبی برای فعالان حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی است تا در یک محیط تخصصی، ایده‌های خود را ارائه داده و از حمایت‌های لازم بهره‌مند شوند.

 

ادامه مطلب

استان ها

فصل جدید حمایت از کشاورزان قزوین آغاز شد

سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام بسیج تمامی ظرفیت‌ها، بر حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده و جبران خسارات ناشی از بحران آب تأکید کرد.

منتشر شده

در

پایگاه خبری داوان نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای حمایت از کشاورزان آسیب‌دیده خبر داد و بر لزوم جبران خسارات ناشی از قطع آب و کاهش سطح زیرکشت گندم تأکید کرد.

به گزارش داوان نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فرامرز حریری‌مقدم در جلسه شورای معاونین این سازمان، حمایت همه‌جانبه از کشاورزان آسیب‌دیده را در صدر اولویت‌های کاری دانست و بر بسیج تمامی ظرفیت‌های انسانی برای تحقق این هدف تأکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مراکز جهاد کشاورزی را خط مقدم ارتباط مستقیم با بهره‌برداران بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: تقویت و پشتیبانی از این مراکز باید در دستور کار جدی تمامی معاونت‌ها قرار گیرد.

حریری‌مقدم در ادامه با اشاره به چالش قطعی آب شبکه آبیاری دشت قزوین و پیامدهای ناشی از آن، از کاهش سطح زیرکشت گندم در این منطقه خبر داد و بر لزوم اتخاذ تمهیدات فوری برای جبران خسارت وارده به کشاورزان تأکید نمود.

وی در پایان، راهبردهای کلانی را برای توسعه پایدار بخش کشاورزی استان برشمرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل «مدیریت بهینه و علمی مصرف آب»، «پیگیری جدی و مستمر برای تخصیص اعتبارات طرح‌های آب و خاک»، «جذب تسهیلات مورد نیاز در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» و «بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرح مولدسازی برای رونق بخشیدن به کشاورزی» می‌شود.

به گزارش اخبار روزانه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، برنامه‌ریزی جامعی را برای پشتیبانی عملی از کشاورزان و هدایت این بخش به سمت توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع آبی در دست اجرا دارد.

ادامه مطلب
تبلیغات

پرطرفدار

کلیه حقوق این پایگاه خبری متعلق به داوان‌نیوز است.